Don't Miss

Gura sanatoasa,corp sanatos

By on iulie 8, 2018

Un control dentar poate preveni o boala si poate aduce lumina problemelor de sanatate din restul corpului.In aceste zile, o vizita la medicul stomatolog implica mai mult decat curatarea dintilor si plombarea maselelor.In ultimii cinci pana la zece ani,medicii au gasit o posibila legatura intre sanatatea orala si sanatatea intregului corp.
Cand bacteriile se acumuleaza in gura,acestea cauzeaza infectii si sistemul imunitar incearca sa lupte..Iata cateva exemple comune privind sanatatea orala si sanatatea corpului:
1.Probleme gastointestinale
Deoarece digestia incepe atunci cand deschideti gura,iar pentru a inghiti e necesara o muscatura,orice problema care apare aici poate afecta si sistemul digestiv,incluzand sindromul intestinului iritabil si alte tulburari digestive.


2.Boala de inima
Majoritatea pacientilor cu boli cardiace au de asementea paradontoza,posibil datorita faptului ca inflamatia din gura poate provoca inflamatia vaselor de sange.Aceasta creste riscul unui atac de cord.
3.Diabet
Inflamatia care incepe in gura poate slabi capacitatea organismului de a controla cantitatea de zahar din sange.Datorita lipsei de insulina,persoanele cu diabet zaharat au probleme cu prelucrarea zaharului.Nivelul ridicat de zahar din sange ofera mediul ideal pentru cresterea infectiei.
4.Alte probleme de sanatate
Inflamatia cauzata de boala gingiilor poate, de asemenea, agrava artrita reumatoida,agrava afectiunile pulmonare si poate contribui la pierderea osoasa asociata cu osteoporoza.In plus,cercetatorii cauta rolul posibil pe care il are boala gingiilor asupra nasterii premature.Se crede ca infectia si inflamatia pot interfera cu dezvoltarea fatului in uter.
Deoarece gura poate fi adesea o poarta a ceea ce se intampla in interiorul corpului dumneavoastra,este important sa aveti grija de dinti.

About Diana Sandu