Don't Miss

Ghid util pentru montajul ferestrelor de mansarda

By on octombrie 22, 2015
ferestre de mansarda

Fereastra de mansarda reprezinta solutia moderna pentru a aduce lumina naturala si aer curat in spatiul de sub invelitoare . Pentru un montaj de calitate este necesar sa se respecte cativa pasi simpli dar importanti .

Montajul ferestrei de mansarda incepe cu trasarea pozitiei in care va fi amplasata fereastra de mansarda . Este bine sa se tina cont de pozitia capriorilor si distanta dintre acestia , astfel incat sa nu fie necesar sa se faca juguire . In cazul in care latimea ferestrei este mai mare decat distanta dintre capriori, este necesar sa se faca juguire . Verificatidimensiunile ferestrelor de mansarda , astfel incat sa puteti face cea mai buna alegere .

In cazul in care invelitoarea este realizata din tigla metalica, prinderea ferestrei de mansarda se va face pe caroiajul de sipci al invelitorii, si de aceea este de preferat sa se respecte urmatorii pasi de montaj :

–          Se foliaza acoperisul .

–          Se monteaza sipcile verticale si orizontale.

–          Se instaleaza fereastra de mansarda.

–          Se monteaza invelitoarea din tigla metalica .

Inainte de deschiderea cutiilor, verificati daca fereastra de mansarda si rama de etansare se potrivesc acoperisului dumneavoastra .

Fereastra se va fixa pe caroiajul de sipci cu ajutorul holtzsuruburilor din cutie . Se va tine cont ca fereastra sa fie aliniata fata de caroiajul de sipci si sa fie montata in boloboc .

Se va verifica paralelismul intre partea fixa si partea mobila a ferestrei atat in planul vertical cat si in cel orizontal .

Dupa fixare, urmatorul pas il constituie captusirea ferestrei de mansarda cu o folie anticondens care are rolul de a proteja fereastra si structura acoperisului de picaturile de condens care apar pe profilele metalice ale ferestrei . In acest moment se va monta si sortul care are rolul de a prelua condensul aparut deasupra ferestrei .

Se vor monta sorturile ferestrei incepand cu partea de jos, lateralele si in final sorturile din partea superioara a ferestrei .

Ultimul pas il constituie montajul invelitorii. Este foarte important ca montajul acesteia sa se faca cu atentie astfel incat sa nu se deterioreze componentele ferestrei de mansarda .

About Diana Sandu