Don't Miss

Ghid de selectionare a aparaturii fiscale pentru afacerile din sectorul comercial

By on iunie 1, 2015
aparatura fiscala

De cele mai multe ori este recomandat sa consultati latura legala referitoare la cerintele pe care trebuie sa le indeplineasca un magazin comercial, mai ales daca sunteti posesorul unei astfel de afaceri. Aceasta initiativa de antreprenoriat a dovedit de-a lungul timpului o serie de beneficii financiare, fiind o idee care genereaza venituri lunare semnificative. Totusi, trebuie sa fiti la curent cu normele impuse de lege, tocmai pentru a va asigura de faptul ca activitatea intreprinsa se subordoneaza tuturor cerintelor de ordin practic si functional. Pentru achizitionarea unor echipamente fiscale moderne, care sa aduca in prim plan tehnologii de ultima generatie, cea mai prolifica metoda este contractarea unor distribuitori autorizati.

Legislatia in vigoare prevede dotarea tuturor magazinelor cu anumite case de marcat, cele care detin in componenta lor un jurnal electronic reprezentand versiunea adoptata de proprietarii afacerilor comericiale de dimensiuni mai mari. Fiind aparate electronice a caror investitie initiala implica anumite costuri destul de ridicate, trebuie sa stiti de la inceput spre ce gama de produse ar trebui sa va indreptati. Principala functie indeplinita de o casa de marcat este reprezentata de inregistrarea unui anumit numar de produse, urmata de eliberarea unui bon care listeaza pretul individual si costul cumulat al tuturor articolelor achizitionate.

O metoda facila prin care puteti inregistra costul fiecarui produs in parte este reprezentata de utilizarea unor cititoare coduri de bare, aceasta practica fiind folosita cu preponderenta in cadrul hipermarketurilor. Selectionarea modelului potrivit pentru dumneavoastra este o decizie destul de dificila, acest lucru depinzand direct proportional de modul in care doriti sa va supravegheati activitatea. Spre exemplu, exista o probabilitate foarte scazuta sa aveti nevoie de un dispozitiv prevazut cu mai mult de o rola, mai ales daca magazinul dumneavoastra sustine o afacere comerciala de mici dimensiuni, aceasta negenerand foarte multe vanzari zilnice.

Pe de alta parte, cometul cu amanuntul desfasurat intr-un supermarket implica investitia primara in elemente de aparatura fiscala deosebit de avansate, precum casele de marcat cu jurnal electronic, sau cele care se pot conecta la alte dispozitive adiacente: calculatoare sau imprimante termice. Nu este justificabil sa acordati un buget superior achizitiei echipamentelor cu tehnologii moderne, cel putin pana in momentul in care veti observa faptul ca afacerea dumneavoastra evolueaza semnificativ, generand venituri lunare net superioare. In momentul in care mizati pe completarea aparaturii fiscale trebuie sa aveti in vedere si investitia intr-un cantar electronic comercial, dimensiunea suprafetei de cantarire si afisajul fiind cele doua trasaturi principale pe care se bazeaza selectia modelului potrivit.

Optati pentru o versiune compacta, cu un design minimalist, care sa includa in sistemul lui intern memorii suficiente de preturi. Numarul modelelor achizitionate, precum si caracterul multifuntional oferit de unele dintre acestea: optiunea de etichetare personalizata, functionarea bazata pe prezenta unor componente programabile, precum si afisajul dublu intensificat luminos, reprezinta elemente care converg spre un pret mult mai ridicat, care s-ar putea sa nu coincida cu suma initiala pe care doriti sa o investiti in aceasta directie.

About Diana Sandu