Don't Miss

Focul – o poveste fara sfarsit

By on iunie 3, 2016
foc

Focul reprezinta sprijn si in acelasi timp arma, prieten si in acelasi timp dusman. Focul este darul pe care zeii ni l-au facut pentru a putea evolua. Insa, focul nu s-a aratat prietenos de prima data, iar omului i-a trebuit timp sa-l poata struni.

Pentru ca omul tinde spre evolutie si mai ales spre confort, a cautat sa gaseasca si alte utilizari focului. Astfel, in zilele noastre, ne miscam datorita focului, avem electricitate si beneficiem de o gama larga de metode ce au la baza efectul focului, care ne usureaza existenta si ne-o face mai frumoasa.

Daca in timpuri de mult apuse omul se lupta mult cu gigantii padurilor pentru a face rost de lemne de foc, in zilele nostre, datorita evolutiei in toate domeniile, acest lucru a devenit foarte facil.

Ce ai spune daca in timp ce-ti savurezi cafeaua de dimineata, in fata calculatorului tau, dand doar cateva click-uri reusesti sa-ti comanzi lemne de foc care sa-ti incalzeasca si infrumuseteze caminul in zilele racorase ce stau sa vina? Ei bine, acum acest lucru este posibil si ar fi oportun sa profiti de el.

Ce poate fi mai placut decat sa te astepte cei dragi, dupa o zi obositoare si solicitanta de munca, cu o cina copioasa, cu un desert delicios si apoi cu un pahar de vin pe care sa-l savurati in fata semineului in care ard cateva lemne de foc?

Ei da, nu ezita sa te bucuri de toate aceste oportunitati si din cand in cand, sceptic sau nu, multumeste-i lui Hephaistos, zeul focului si lui Prometeu cel care a furat focul si  l-a daruit noua, muritorilor, pentru a putea evolua din toate punctele de vedere.

About Diana Sandu