Don't Miss

Farmecul unui atelier de dezmembrari

By on martie 31, 2016
parc dezmembrari

Ni se intampla uneori, ca datorita grabei, a stresului si a multimii de aspecte pe care trebuie sa le rezolvam de-a lungul zilei, sa neglijam unele defecte ale masinii pe care o conducem.  Insa nu e deloc ceva obisnuit ca o componenta defecta sa deterioreze o alta – iar in final, costul reparatiei sa fie mult mai mare decat ar fi fost initial. E important deci, ca chiar de la inceput, cand observati anumite defecte, sa solutionati problema  – chiar daca e vorba de piese din dezmembrari. Unele estimari arata ca in cazul in care se cumpara produse si componente de acest tip, se economiseste in medie 55%.  Pe langa aceasta reducere a costurilor,  se conserva si resurse ale mediului (folosindu-se produse ce sunt inca in folosinta – se minimizeaza poluarea aerului, a apei si generarea de deseuri).

Exista cateva sfaturi de care putem tine cont inainte de a ne grabi in a face asemenea cumparaturi:

–  Verificati cu atentie seriile masinii, a modelului si a piesei pe care doriti sa o achizitionati ; daca sunt aspecte care va sunt neclare, fie apelati la sfatul unui specialist, fie contactati telefonic magazinul unde ati gasit respectivul model.

– Daca va deplasati efectiv intr-un astfel de atelier de dezmembrari,  luati si componenta defecta spre a fi siguri de compatibilitate – fie ca e ceva intern precum o cutie de viteze , fie ca e o alta parte.

– Puneti intrebari – chiar daca riscati sa pareti un amator, ori un nepriceput.  Cel mai important lucru e sa gasiti componenta corecta, ce va readuce functionarea masinii.

– Nu neglijati conditiile de returnare a piesei achizitionate, garantia, factura si alti termeni importanti.

– Luati in calcul si forumurile si discutiile de pe internet care recomanda anumite clase de componente care nu sunt recomandate a se achizitiona la mana a doua, din magazine de piese din dezmembrari (precum, air bag-uri, senzori de airbag, filtre de aer, garnituri, bucse, baterii, discuri de frana, placute de frana).

About Diana Sandu