Don't Miss

Este un sistem electric de incalzire in pardoseala sigur?

By on octombrie 5, 2016
incalzire-in-pardoseala

Nu este nimic mai important decat siguranta familiei tale si este comlet logic sa facem o verificare prealabila cu privire la potentialele riscuri ce ar putea aparea in urma instalarii unor noi dispozitive in casa ta. Am ales sa facem o analiza asupra unui sistem ce la prima vedere ar parea riscant in ochii multora care se gandesc la noi modalitati de a incalzi locuinta: incalzire electrica in pardoseala.

Bazandu-ne pe cat de multa popularitate au capatat aceste sisteme, multi detinatori de case care isi doresc sa instaleze unul, au o banuiala persistenta in mintea lor cand vine vorba de siguranta.

Electricitate, cabluri, conducte pline cu apa calda ce umbla prin toata casa, nu suna ca si cum ar fi o combinatie foarte sigura pe care ti-ai dori sa o ai chiar sub picioarele tale. Asta ne determina sa punem intrebarea: cat de sigur este un sistem de incalzire electrica in pardoseala? Care sunt potentialele riscuri in care ne-am putea implica.

Realizate pentru a fi sigure

Vestea buna este ca nu sunteti singurii care s-au gandit deja la siguranta pe care o aduce un sistem de incalzire in pardoseala. Producatorii deja au luat aspectul asta in considerare. O multime de caracteristici de siguranta au fost integrate in acest sistem pentru a preveni riscul unui soc electric sau pentru a face podeaua ta numai buna de ars.

Care sunt principalele noastre temeri, dar si explicatiile care ne vor contraria opinia negativa cu privire la fiabilitatea sistemului?

· Socuri electrice: un lucru ce ii sperie pe majoritatea posibililor cumparatori cand vine vorba de un sistem de incalzire electrica in pardoseala este alimentarea sa la electricitate; multi se asteapta ca in orice moment sa calci intr-o zona in care electricitatea sa te ia prin surprindere atunci pasesti; chiar daca anxietatea ramane aici o latura a reflexului, nu aveti de ce sa va faceti griji; toate cablurile din pardoseala sunt protejate de un PVC sau un invelis exterior;

· Temperatura maxima: aproape toate sistemele de incalzire nu depasesc niciodata o temperatura extrem de mare incat sa poata fi cauza unui incendiu; fiecare sistem au o limita setata; aceasta nu depaseste adesea mai mult de 40 de grade Celsius, ce este doar cu putin mai mare decat temperatura corpului;

· Descarcarile de circuit: sa presupunem ca este posibil ca invelisul exterior de protectie sa se rupa dintr-un oarecare motiv; exista riscul unui scurt circuit sau un soc electric? Nu, deoarece sistemul prezinta o functie care opreste automat alimentarea la electricitate atunci cand o defectiune de acest fel este detectata.

Acestea ar putea reprezenta principalele cauze in urma carora un sistem electric nu ar prezenta credibilitate si ar putea aduce cumparatorului suficienta incertitudine incat sa ajunga in punctul de a abandona decizia alegerii sistemului in favoarea unui omolog de-al sau.

Trebuie sa treceti in continuare de testul de incredere si sa constientizati ca riscul de accident din partea unui ansamblu de cabluri pentru incalzire electrica in pardoseala este echivalent sau chiar mai mic, in anumite situatii, decat a oricaror alte modalitati de generare a caldurii cu ajutorul electricitatii.

About Diana Sandu