Don't Miss

Este preocupat sistemul de problema dependenței de pariuri?

By on septembrie 24, 2016

pariuri xNu cei săraci au probleme din cauza pariurilor, ci mai de grabă cei bogați. În ultima perioadă, cel mai mare site de pariuri de la noi din țară a raportat numeroase cazuri în care diverși cetățeni australieni s-au ruinat la pariuri, deși aveau venituri extrem de mari și o stabilitate financiară demnă de invidiat.

Statul Român nu pare să fie însă prea preocupat de riscul pe care jocurile de noroc îl aduc, odată cu sutele de milioane de Euro încasate prin taxarea acestei activități. Nu există campanii prioritare în acest sens, iar pericolul îi paște pe români la tot pasul.

Intrând într-o agenție de pariuri sau într-o sală de jocuri, poți întâlni avocați, oameni de afaceri și tot felul de persoane, la care nu te-ai aștepta să vezi că aruncă zeci sau sute de milioane pe oră pentru a-și satisface pofta de adrenalină.

Am stat de vorbă cu câțiva pariori, în apropierea unei agenții de cartier. Niciunul dintre aceștia nu auzise nimic despre vreo campanie de prevenire. Cel mai simpatic dintre cei intervievați, ne-a dat acest răspuns atunci când a fost întrebat dacă cunoaște campanii, inițiative sau sisteme anti-pariuri: „Nu știu, nu cunosc, n-am auzit nimic în viața mea. Eu joc pariuri în sistem la Sportingbet, mai multe nu știu să vă zic!”

case de pariuri

Câștigul rapid îi înnebunește pe români. Posibilitatea de a câștiga mulți bani într-un timp foarte scurt îi determină pe foarte mulți cetățeni să-și joace economiile, veniturile și chiar banii destinați altor activități, iar aici relevă cel mai bine acest lucru. Milioane de români caută zilnic biletul zilei pe Google, sperând să găsească ponturile izbăvitoare care le vor schimba pentru totdeauna soarta.

Românul dorește o viață mai bună, iar majoritatea cetățenilor acestei țări trăiesc la limită. Pe timp de criză, jocurile iau amploare, iar acest fapt istoric a fost confirmat în repetate situații și contexte din diverse țări. Cu toate acestea, statul nu a avut nici o tentativă de a încerca să estompeze acest efect odată cu debutul crizei economice apărute în anul 2007 și nici în zilele noastre nu pare să facă mare lucru.

De altfel, în ultimul deceniu, casele de pariuri s-au înmulțit precum ciupercile după ploaie. În piețe avem câte patru sau cinci agenții, iar cazinourile pot fi găsite din intersecție în intersecție. În prezent, avem mai mult de o agenție la fiecare două farmacii – lucru care ar trebui să fie cel puțin îngrijorător, însă nimeni nu pare să fie preocupat de aceste aspecte.

Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc a dat ceva semnale că dorește să sprijine orice inițiativă de acest gen, însă nu a venit cu propuneri și soluții reale. Platforma Joc Responsabil este singura care își propune să le ofere celor cu probleme o mână de ajutor, care constă într-o serie de consultații gratuite. Pe site-ul respectiv se găsește chiar și un test online care poate să-i ajute pe pariori să descopere dacă au probleme în acest sens, înainte ca lucrurile să ia o întorsătură prea gravă.

About Diana Sandu