Don't Miss

Este important sa cumperi un scaun auto copii?

By on august 21, 2016
scaun auto

Foarte multi parinti se intreaba daca se merita sa cheltuie bani pe scaune auto copii, daca nu cumva e destul sa il tina pe copil in brate sau sa foloseasca centura masinii. Aceste lucruri sunt extrem de periculoase pentru copil din mai multe motive. In primul rand centura cu care este echipata masina nu este conceputa pentu copii. Faptul ca centura vine peste abdomenul micutului si peste gatul lui, poate avea consecinte grave in cazul unui accident.

In al doilea rand daca copilul sta pe locul din fata, tinut in brate sau asezat pe scaun, exista posibilitatea ranii grave in cazul declansarii airbagului, deoarece viteza si forta cu care se deschide este mult prea mare pentru un copil. In al treilea rand, fiind foarte mic, copilul nu atinge cu picioarele podeaua deci nu are nici un punct de sprijin, existand riscul ca acesta sa cada de pe bancheta la o curba luata mai energic.

Din cauza asta scaunul auto este esential. Scaunele auto ofera siguranta maxima pentru copil, completand toate lipsurile masinii. Astfel scaunele auto pentru copii au o centura in 5 puncte si nu in 3 puncte ca centurile standard. Marele avantaj al centurilor in 5 puncte este ca distribuie uniform pe suprafata corpului copilului presiunea generata in momentul franarii. Tot odata datorita faptului ca scaunul este fixat in masina, iar copilul are centura pusa, dispare riscul ca acesta sa cada.

De asemena scaunul auto nu trebuie sa fie o investitie majora. E adevarat ca exista scaune foarte scumpe pe piata, care au nenumarate accesorii si beneficii, dar in materie de siguranta diferenta este una minora. Toate scaunele auto trebuie sa treaca aceleasi teste de siguranta pentru a putea fi comercializate. Deci toate scaunele auto ce au primit autorizatia, indiferent de pret, sunt considerate bune pentru siguranta copiilor de catre experti. Asa ca si persoanele cu un buget redus trebuie sa cumpere un scaun auto, si sa nu isi faca griji ca doar pentru ca este mai ieftin nu este bun.

La achizitionarea unui scaun auto cel mai important lucru ce trebuie verificat este daca se potriveste cu modelul masinii, deoarece unele scaune auto pot fi incompatibile cu diferite masini. De aceea inainte de achizitionarea unui scaun auto el trebuie probat. In cazul in care scaunul auto este cumparat dintr-un magazin online pentru copii trebuie verificata posibilitatea returnarii produsului in cazul in care nu se potriveste cu masina.

About Diana Sandu