Don't Miss

Echipamente electrice inovative pentru reducerea costurilor lunare

By on iunie 21, 2015
panouri solare

Suntem intr-o continua lupta cu reducerea viciilor si eliminarea costurilor lunare imense, indiferent ca acestea se raporteaza la satisfacerea propriilor placeri nevinovate sau la sumele uimitoare pe care le platim pentru facilitatile cotidiene. In momentul in care tragem linie la finele lunii ajungem in postura neplacuta in care observam cu tristete ca nu reusim sa economisim un minin financiar, al carui cumul pe o cateva luni de munca sa ne genereze posibilitatea de a ne petrece zilele de concediu alaturi de cei dragi intr-o destinatie exotica, sau cel putin sa ne permitem o escapada de cateva zile intr-un oras european.

Atfel, devine esential sa incercam pe cat posibil sa aducem in prim plan variante optime pentru reducerea costurilor frecvente, fumatul si energia electrica fiind doua dintre aspectele care formeaza lacune financiare in bugetul nostru obisnuit. Astazi vom vorbi despre avantajele duble pe care le ofera investitia intr-un sistem compact de panouri solare, pecum si despre testarea beneficiilor propuse de anumite tigari electronice. In prima instanta vom vorbi despre modul in care functioneaza colectoarele solare, tehnologia lor moderna bazandu-se pe un ansamblu complex, realizat din tuburi vidate, care prezinta la interior un strat izolator semipermeabil. Efectul pozitiv este determinat de sensul unic pe care il parcurge radiatia solara din exterior, rata de absorbtie cunoscand astfel un randament spectaculos.

In interiorul fiecarui tub exista o anumita cantitate de apa la care ajunge caldura absorbita. In urma procesului de convectie, cantitatea cumulata de apa incalzita ajunge in rezervor, in zona eliberata fiind propulsat un volum egal de apa rece. Pentru o functionare propice a sistemului se recomanda un montaj bazat pe orientarea tuburilor spre un punct extrem sudic, fixarea panoului solar realizandu-se cu ajutorul unor structuri metalice rezistente. Variantele nepresurizate implica o conditie complementara, acestea fiind montate in imediata vecinatate a consumatorului care atinge altitudinea maxima. Toate aceste detalii sunt esentiale pentru a va bucura de avantajele financiare oferite de varianta unor panouri solare, solutie ideala pentru econimisirea costurilor energetice lunare.

Dupa ce am prezentat o varianta pentru optimizarea costurilor energetice, ajungem si la viciile cotidiene care scot din buzunarul nostru sume uimitoare. Fumatul este un viciu comun pentru majoritatea categoriilor de varsta, acesta nefiind deloc un fapt imbucurator pentru sanatatea populatiei autohtone. Investitia intr-o tigara electronica nu ofera exclusiv beneficii monetare, ci influenteaza panta pozitiva pe care o poate urma sanatatea organismului nostru. Tigarile obisnuite sunt extrem de toxice, majoritatea persoanelor neconstientizand ingredientele complete ce le intregesc compozitia.

Agentii chimici din lichidul organic pe baza caruia functioneaza modelul electronic sunt neutri pentru organismul nostru, dar si pentru sanatatea celor din jur. Singurul element lipsit de valente pozitive este cantitatea redusa de nicotina pe care o contine substanta aromata, insa renuntarea treptata la fumat nu implica eliminarea decisiva a nicotinei, ci reducerea dependentei prin administrarea unei cantitati nesemnificative. Un alt avantaj este lipsa restrictiilor atunci cand vine vorba de utilizarea ei in spatiile publice, aspect care va modifica numarul de fumatori activi in momentul in care tara noastra se va alatura statelor ce restrictioneaza fumatul in zonele publice, indiferent daca se raporteaza la mediul exterior sau interior.

 

About Diana Sandu