Don't Miss

Despre usile metalice de exterior – structura si functionalitatea acestora

By on decembrie 21, 2015

Producatorii si comerciantii au stabilit faptul ca ai lor clienti se impart in doua categorii principale. Aceia care sunt interesati exclusiv de valenta estetica a articolelor achizitionate pentru casa si gradina si cei in fata carora primeaza, mai presus de toate, spiritul practic al lucrurilor ce urmeaza sa ii inconjoare in spatiul personal. Astazi ne vom opri atentia asupra usilor metalice de exterior, articole care nu infatiseaza doar rolul de protectie, ci reprezinta in egala masura si „cartea de vizita” a spatiului nostru intim pe care o afisam cu fiecare ocazie celor din jur. Cum s-ar spune, usa de la exterior intruchipeaza un detaliu semnificativ care ii ajuta pe ceilalti sa isi formeze o impresie initiala asupra interiorului.

Asadar, sarcina de a alege usi metalice exterior potrivite pentru intrarile in locuinta personala nu este una simpla, ci implica atentie din ambele puncte de vedere: stilistic si functional. Insa, mai intai de toate, dumneavoastra ar trebui sa cunoasteti cu exactitate structura si rolul unei astfel de usi.

De cele mai multe ori, ansamblul sau este realizat din numeroase foi de otel galvanizat, foi ce va pot oferi izolatie fonica si termica in parametrii optimi, sau nu. Cum se realizeaza procedura de izolare pentru aceste modele de usi? Nimic mai simplu. Conform specialistilor, procedeul consta intr-o simpla injectare cu spuma poliuretanica sau alti inlocuitori sintetici ai acesteia, urmand ca intreaga cantitate sa fie introdusa in interiorul blatului. O alternativa ceva mai scumpa se bazeaza pe izolarea cu vata minerala, insa preturile pot depasi cu mult buzunarele proprietarilor autohtoni.

Asadar, am vorbit despre structura clasica a unei usi metalice, iar acum vom aduce in discutie aspectele importante pe care trebuie sa le avem in vedere in momentul in care achizitionam un anumit model. Chiar daca apartinem de drept primei categorii de clienti – aceia pasionati doar de latura vizuala a obiectelor din jur, in acest caz este esential sa luam in calcul factori ce tin exclusiv de valenta practica. Care ar fi acestia?

In primul rand, functionalitatea usii respective, ce se traduce prin necesitatea izolatiei termice sau a celei fonice. Primul aspect ne va feri de temperaturile vitrege din timpul sezonului rece, diminuand totodata facturile la caldura, in timp ce a doua ne va ajuta sa mentinem zgomotele din casa noastra la un nivel optim, chiar daca locuim intr-o zona aglomerata. Mai mult decat atat, usa metalica ar trebui sa fie si o bariera intangibila in fata umitatii, nelasand apa sa se infiltreze in locuinta noastra.

De asemenea, atentia noatra ar trebui sa fie captata si de sistemul sau de inchidere, ce trebuie sa fie impenetrabil in contextul nefericitelor efractii. Metoda clasica de securizare a caminului consta in alegerea unei usi cu cel putin doua incuietori stabile, la care se adauga structura impozanta si rezistenta a tamplariei. Ei bine, daca dumneavoastra considerati faptul ca zona in care locuiti este predispusa la evenimente nefericite si jafuri sporadice, atunci ar trebui sa va cumparati si un sistem antiefractie, optiunile fiind diversificate de aici incolo. Acesta poate aduce in prim plan mecanisme suplimentare de protectie, o mai buna ranforsare a usii de exterior sau modernele incuietori electromecanice.

About Diana Sandu