Don't Miss

Despre pretul de inchiriere al unui apartament la inceputul anului 2016

By on februarie 5, 2016
inchirieri apartamente

Anul 2016 aduce pe piata imobiliara scaderi si in acelasi timp cresteri ale preturilor in ceea ce priveste sectorul inchirierilor de apartamente in Bucuresti. Depinde de ceea va intereseaza. Daca interesul dumneavoastra este pentru inchirierea unui apartament cu 2 sau cu 3 camere, atunci faceti parte dintre clientii norocosi. Se pare ca in acest an, din fericire pretul acestor imobiliare a dat inapoi. Se poate vorbi de o diferenta de la 326 euro/luna, pana la suma de 323 euro/luna. In schimb, lucrurile nu mai stau asa in ceea ce priveste apartamentele de 3 sau de 4 camere. Aici ianuarie 2016 ne-a facut bucuria unei cresteri a preturilor pentru  solicitarea chiriilor. Astfel, fata de scaderile de pana acum in randul unor astfel de apartamente, s-a ajuns la o crestere cu 2 % mai mult. Acest lucru demonstreaza ca cererea este mai mare pentru astfel de apartamente, in ciuda crizei economice stabila deja in Romania.

Apartamente in Bucuresti se pot gasi si la cu totul atfel de preturi. Pentru cei ce vaneaza rafinament, eleganta, bun gust, cu alte cuvinte: conditii uimitoare, agentii de imobiliare le aduc pe toate la un loc in spatii ultracentrale. In acest caz, veti scoate din buzunar 3500 euro/luna, dar veti inchiria un apartament de lux. Beneficiile nu au numar, promitand ca isi merita toti banii. Putem vorbi astfel despre balcoane moderne, mobila stilata, aparatura de bucatarie de ultima generatie, aer conditionat, centrala termica, paza si securitate, sistem de acces prin interfon, usa metalica, si nu in ultimul rand garaj personal. Confort si siguranta, asa s-ar traduce toate acestea. Astfel de apartamente au 3 sau 4 camere incapatoare, confortabile, si foarte luminoase. Materialele de constructie predominante poarta numele elegantei: lemn masiv, marmura, si nu numai. Parchetul, termopanul si cablul tv sunt considerate conditii minime, deci nu mai merita a fi amintite. Sunt apartamente ce ofera o deschidere maxima,transparenta si vizibilitate prin ferestre inalte si oglinzi largi.

Bineinteles, un criteriu fundamental cand facem referire la inchirierile de apartamente este motivul pentru care doriti sa il inchiriati. El poate fi destinat confortului personal, fiind un spatiu ideal pentru a locui impreuna cu familia dumneavoastra si de a petrece timpul intr-un plus de curatenie si frumusete. Dar totodata poate fi un spatiu atribuit serviciului dumneavoastra. Daca vorbim de un spatiu office, atunci lucrurile capata o alta amploare. Sunt oferite spre inchiriere apartamente localizate in spatii publice, vizibile pentru clientela importanta. Pentru prima situatie in schimb, ar fi de preferat ca apartamentul sa fie in imediata apropiere de scoala, parcuri, sau alte locuri destinate petrecerii timpului liber al copilului dumneavoastra.

Prin urmare, este de la sine inteles de ce un apartament in zona Baneasa ajunge doar la 625 euro, comparativ cu locuintele oferite spre inchiriere din zona Universitatii, unde suma este de 2200 euro.Un pret de mijloc este atribuit apartamentelor din zonele Central Park, Arcul de triumf sau Kiseleff, unde pretul despaseste cu putin 1000 euro.

Atentie, analizati toate aspectele inainte de a va hotari in privinta inchirierii unui apartament bun!

About Diana Sandu