Don't Miss

Despre igiena dentara si utilitatea unui irigator bucal

By on iulie 22, 2016
irigator

Foarte multe afectiuni serioase precum diabet, accidente vasculare sau maladii ale cordului pot avea drept cauza prezenta la nivelul cavitatii bucale a unor maladii parodontale sau gingivale, formate in urma unei igiene dentare slabe.

Placa bacteriana ce se depune pe smaltul dintilor este o combinatie de bacterii si proteine ce se afla in cavitatea orala. In urma digestiei bacteriile elimina produsi toxici, si daca nu pastram o igiena bucala stricta se pot forma maladii parodontale. In plus fata de perierea zilnica, folosirea atei dentare si vizitele regulate la stomatolog e de preferat si cumpararea unui irigator bucal.

Placa dentara astfel acumulata la pe smaltul dintilor conduce la realizarea unor toxine acide ce provoaca infectii si formarea cariilor. Formarea sangerarilor sau inflamatii la nivelul gingiilor sunt primele indicii ale unei maladii parodontale. S-a aratat ca aproape 75% din populatie a manifestat de-a lungul vietii cel putin o data o forma de boala gingivala.

Tartrul se aseaza adanc sub nivelul gingiei, iar utilizarea periutei si ata dentara nu o pot elimina in intregime. Folosirea unui dus bucal este recomandata pentru eliminarea microorganismelor dintre dinti si in adancime subgingival, locuri dificile pentru peria dentara si ata dentara. Acesta maseaza si stimuleaza circulatia sangelui la nivelul gingiei.

Dusul bucal functioneaza prin pulsarea unor jeturi de apa cand este tintit spre gingii si dinti, scotand ramasitele alimentare din locurile greu accesibile periajului si atei dentare. Recomandam utilizarea unui irigator bucal cu functie magnetica ce s-a dovedit clinic mai bun cu 44 de procente decat cele obisnuite.

Distruge toxinele bacteriene, curata dintii si tartrul cu usurinta prin ionizarea apei, realizata in interiorul aparatului printr-un camp magnetic ce schimba polaritatea moleculelor de apa si inhiba astfel alipirea ionilor negativi aflati in bacterii pe suprafata dintilor.

De ce sa folosim un dus bucal cu maner magnetic?

– Prin eliminarea maladiilor parodontale precum gingivita sau parodontoza poate preveni multe maladii mai grave ale cordului sau diabet.
– Are sub control inmultirea bacteriilor din cavitatea orala asigurand astfel o respiratie proaspata
– Ideal pentru indepartarea alimentelor depuse in jurul aparatelor ortodontice, puntilor, implanturilor si a protezelor.
– Este cu 44% mai bun decat irigatoarele non magnetice prin functia de ionizare a apei ce previne aderarea placii bacteriene pe smaltul dintilor.
– Sistem pulsatoriu al jetului de apa sub presiune ce dizloca resturile alimentare din locurile greu accesibile
– Putem adauga in rezervor apa de gura lichida sau tablete efervescente cu efect antibacterian
– Pentru sanatatea bucala dentistii recomanda utilizarea sa regulata

About Diana Sandu