Don't Miss

Design interior – alegerea parchetului pentru apartamentul personal

By on mai 20, 2017
Parchet

Sfaturile pentru in a selecta tipuri speciale de parchet laminat si parchet masiv sunt unice si nu pot fi reproduse. Parchetul este un tip de podea deosebit de prietenos si unic, caci este singura suprafata care iti permite sa te joci cu specii diferite de lemn, sa le mixezi si sa invetezi modele creative, creand astfel un stil de pardoseala absolut unic. Din amestecul a mai multor bucatele de parchet, realizate din variate modele de lemn, poate rezulta un pattern placut pentru ochi. In acest articol tratam diferentele dintre parchetul laminat si parchetul masiv, incercand sa va ajutam in a alege care tip de pardoseala este potrivita pentru dvs.

Instalarea unei pardosele noi este intr-adevar o decizie mare, una care va afecta atmosfera in casa timp de multi ani de zile. Este o decizie care, o data facuta bine si atent, nu va trebui sa o iei foarte curand. Iata un ghid scurt, menit sa va ofere mai multe informatii despre cele doua sortimente de parchet.

Parchetul din lemn masiv se numara printre cele mai populare tipuri de pardoseala din lume. Are un aspect foarte placut si o durata de viata mare, insa necesita si destul de multa ingrijire. Un prieten, locuind cu chirie intr-un apartament, m-a intrebat recent daca este o idee sa isi monteze parchet masiv in doua camere. In timp ce acestea mutare ar fi crescut considerabil valoarea apartamentului, acesta nu ar fi fost neaparat un lucru avantajos pentru el, ci mai mult pentru proprietar.

Parchetul masiv inseamna o investitie scumpa si de lunga durata. In situatia in care stati cu chirie, cred ca parchetul laminat este o alegere mult mai avantajoasa, atat din punct de vedere al pretului cat si din punct de vedere al riscului (daca chiriasul decide sa intrerupa contractul, investita nu va fi o pierdere atat de mare).

Lemnul masiv este asadar mai costisitor decat parchetul laminat, insa are si o durata de viata mult mai mare. Privind asadar cele doua tipuri de pardoseala sub raportul pret/durabilitate, costurile ajung cam la acelasi nivel. Dupa multi ani de zile, este posibil ca aspectul parchetului masiv sa nu mai fie tocmai acelasi ca la inceput. De multe ori aceasta problema se poate rezolva prin curatare cu substante speciale, prin lacuire si prin raschetare. In cazul parchetului laminat, nu exista tehnici pentru prelungirea vietii acestuia.

In cele din urma, o metoda pentru a crea un aspect cu totul si cu totul nou, este aceea de a vopsi parchetul. Vopsele speciale pentru lemn vin in fel de fel de nuante si asigura o culoare durabila si rezistenta.

In calitate de specialist in pardoseli, va recomand sa mai cantariti un ultim criteriu, inainte de a alege intre parchet masiv si laminat. Daca locuiti la etaj, intr-un apartament de bloc, va recomandam mai degraba sa optati petru un parchet laminat, placile masive de lemn pot fi ceva mai zgomotoase si transmit o zgomotul din incapere catre etajul inferior.

About Diana Sandu