Depresia postpartum: Cum ii identificam & evitam efectele?
Femeile experimenteaza depresia postpartum prin schimbari hormonale dupa varsta de 30 de ani, cu simptome care includ pierderea parului, oboseala, cresterea in greutate, dorinta sexuala crezuta sau scazuta si depresia asociata cu scaderea testosteronului, disfunctia cortizolului sau chiar dezechilibrul hormonului tiroidian. Hormonul tiroidian este responsabil pentru metabolismul organismului si capacitatea de a arde calorii, asa ca este necesar sa verificati acest nivel al hormonului la sase luni dupa sarcina.
Schimbarile hormonale pot incepe cu 15 ani inainte de menopauza la femei (si la andropauza la barbati), simptomele incepand de obicei subtil. Dar este important sa stiti ca nu toate femeile sunt vizate de aceste perioade nocive din punct e vedere psihic. In plus, exista o multime de lucruri pe care le puteti face pentru a va intoarce la vitalitatea de dinaintea sarcinii. Fiind constiente de schimbarile pe care le parcurge organismul dumneavoastra, este esential sa ramaneti pe pozitii, deoarece cu cat hormonii sunt mai controlati pe perioada sarcinii, cu atat va fi mai rapida refacerea si revenirea la „cine erati”.
Totusi, de departe, cel mai important ajutor nu vine din partea specialistilor, ci a apropiatilor. Astfel, partenerul trebuie sa fie cel care va motiveaza si va ajuta sa treceti peste depresia postpartum, in timp ce familia, alaturi de cei mai buni prieteni, trebuie sa va fie mereu aproape, ajutandu-va cu reinventarea de dupa nasterea copilului.
0 comments