De stiut – cum se ingrijeste lenjeria intima pe timp de vara
Odata cu venirea sezonului cald, printre reactiile normale care apar se afla si o transpiratie abundenta. Asta implica automat schimbarea mai multor seturi de lenjerie, pur si simplu pentru a evita situatiile neplacute. Intrucat in timpul verii corpul e mai expus, bacteriile ajung mult mai usor la suprafata pielii, lucru care poate duce la aparitia mirosurilor neplacute. In mod normal, transpiratia nu ar trebui sa miroasa neplacut pentru simplul fapt ca prin transpiratie se elimina apa si cateva minerale, restul substantelor daunatoare fiind eliminate prin urina. Atunci cand bacteriile se aseaza pe corp, mai ales in zona glandelor sudoripare, transpiratia capata un miros neplacut.
Mai mult, atunci cand pielea intra in contact cu lenjeria, o parte dintre bacteriile de pe epiderma se transfera pe tesatura. Cand aceasta se imbiba de transpiratie, mediul favorizeaza aparitia unor culturi de bacterii, care nu numai accentueaza mirosul urat, dar care si duc in timp la distrugerea tesaturii. Cum poate fi prevenit aparitia acestui lucru? Prin respectarea a catorva sfaturi simple:
- Igiena corporala este o prioritate. Cea mai simpla metoda de a preveni depozitarea bacteriilor si dezvoltarea unei culturi de bacterii este spalatul ori de cate ori se transpira.
- Hainele si lenjeria se lasa la uscat pana cand orice urma de umiditate dispare. Umiditatea faciliteaza depozitarea de bacterii, de unde si necesitatea ca hainele sa fie complet uscate;
- Lenjeria nu se clateste doar, ci se spala cu detergent. Eventual, daca se constata ca mirosul de transpiratie persista, se cumpara de la farmacie o solutie de Clotrimazol, care se foloseste atat pentru igienizarea corpului, cat si pentru spalatul hainelor. Solutia nu va altera hainele, nu le va conferi un miros de clor, dar va distruge orice fung depozitat pe haine.
- De preferinta, lenjeria se spala impreuna la temperatura mare, tocmai pentru a stimula si mai tare distrugerea bacteriana.
0 comments