Don't Miss

Cum tii pajenjenii departe de casa ta

By on martie 27, 2015
cum-sa-tii-paianjenii-departe-de-casa

Exista un proverb vechi care vorbeste despre paianjeni, ca fiind “creaturile”, care sunt la fel de usor de gasit in cele mai sarace case, dar si in palatele regelui. Este practic imposibil de a scapa complet casa ta de paienjeni. Cel mai bun lucru ce se poate face, este de ai avea in casa la un nivel minim. Aici sunt o serie de moduri in care se poate face acest lucru.

Sigiliaza usile exterioare

O regula importanta atunci cand nu doresti insecte in casa, este ca, atata timp cat nu este loc suficient pentru a intra lumina si aerul, printre usile exterioare, atunci paienjenii si alte insecte nu vor putea intra. Deci verifica atent fiecare latura a tuturor usilor exterioare, cu care va confruntati, si utilizati benzi de burete speciale pe usi, pentru a inchide orice gol pe partea de sus si partea exterioara a usii.

Sigiliaza toate fisurile

Orice fisura sau diferenta din peretii exteriori si fundatia cladirii, este un mod sigur pentru ca paienjenii sa intre in casa ta. Utilizati chit de rosturi pentru a repara si a sigila toate crapaturile.

Instalati plase dese pe toate orificiile catre exterior

Paianjanul se poate strecura cu usurinta in casa ta prin orificiile de la ventilatie. O plasa deasa aplicata la iesirea sau la intrarea din aerisire, va crea o bariera intre interiorul casei tale si paienjenii sau insectele, in incercarea lor de a patrunde in casa. Folositi, de asemenia, plase dese si la geamurile deschise peste zi de la casa.

Curatati saptamanal casa si ordonati fiecare lucru

Paianjanul are nevoie de un loc pentru a-si construi o casa. Locurile preferate de acestia pentru a-si face casa este pe colturi de perete, la articulatia dintre perete si tavan, sau in dulapuri. Dar dezordinea prea mare din casa, poate forma o casa perfecta pentru paienjeni. In cutii de carton tinute special pentru garantia produselor electrice, maldarele de ziare vechi si teancuri de carti de citit, nu va vine in minte ca pot sta ascunsi paienjeni. Aruncati lucrurile nefolositoare din casa, iar saptamanal sau in mod regulat, faceti curatenie si stergeti de praf toata casa, ca sa reduceti numarul de locuri in care paienjenii se pot ascunde.

About Diana Sandu