Don't Miss

Cum să repari zgârieturile și loviturile jantelor?

By on februarie 3, 2024
Vopsirea profesionala a jantelor

Oricât de atent ai fi în trafic, jantele mașinii tale sunt expuse daunelor! Zgârieturile și loviturile apar în mod inevitabil, așa că la un moment dat vei căuta soluții pentru a oferi jantelor un aspect proaspăt.

În rândurile următoare îți vom spune care sunt pașii pe care trebuie să îi faci pentru ca jantele mașinii tale să fie iar atrăgătoare precum odinioară. Prin urmare, dacă te regăsești în situația în care jantele mașinii tale arată groaznic, cel mai probabil că sfaturile noastre îți vor fi de ajutor.

Curăță și șlefuiește jantele

Dacă vei decide să îți vopsești jantele acasă, atunci va trebui să începi cu o foarte atentă curățare a jantelor. După ce acestea au fost bine spălate, pentru ca murdăria și resturile să fie îndepărtate, urmează o lungă și atentă șlefuire care are ca scop îndepărtarea stratului vechi de vopsea precum și eliminarea zgârieturilor.

Este important să folosești șmirghel umed cu granulație fină, astfel încât să poți obține o suprafață fină, pregătită pentru vopsire.

Maschează și protejează componentele

Mai apoi, în funcție de modul în care aplici vopseaua, este important să le protejezi pentru ca vopseaua să nu ajungă și pe suprafața lor. Anvelopele dar și alte elemente, așa cum sunt etrierii, trebuie mascate pentru ca vopseaua să nu ajungă și pe suprafața lor.

Aceasta poate fi o procedură dificilă, dar este important să faci asta pentru a obține un rezultat satisfăcător.

Aplică straturile de vopsea

Dacă ai pregătit jantele pentru vopsire, nu îți mai rămâne decât să aplici mai multe straturi subțiri de vopsea folosind fie o pensulă subțire, fie un spray.

Între aplicări, lasă vopseaua să se usuce, astfel încât aderența să fie cât mai bună, iar vopseaua să reziste mai mult timp.

Aplicarea lacului transparent

În final, tot ce îți mai rămâne de făcut este aplicarea lacului transparent. Acest lucru îl vei face doar atunci când vopseaua s-a uscat complet. Rolul lacului este acela de a proteja stratul de vopsea și totodată de a oferi un aspect finisat. Lacul trebuie să se usuce complet înainte ca jantele să fie montate și folosite.

După cum poți observa deja, această procedură poate fi destul de dificilă, așa că poți opta pentru serviciile oferite de o vopsitorie jante aliaj, astfel încât la final jantele mașinii tale să fie pur și simplu perfecte. În acest fel, scapi de griji și știi că de jantele tale se vor ocupa doar profesioniști.

About Diana Sandu