Don't Miss

Cum sa facem un control medical de rutina primavara

By on iunie 1, 2015
control medical

Inainte de bucuriile si hiturile verii de ce sa nu ne uitam putin la sanatatea noastra ca parte din ,,controlul medical de rutina de primavara’’ .Probabil faceti acelasi lucru pentru casa, gradina, masina dumneavoastra de ce sa nu faceti si pentru dumneavoastra? Corpul are nevoie de intretinere ca si alte masini circulante.Tonati-va corpul chiar astazi! Iata citeva moduri pentru a o face.

Instructiuni

1. Faceti-va o lista cu toate probleme cronice de sanatate(daca aveti) ca si tensiune arteriala, colesterol si dureri de spate .Acum revizuiti-va lista si notati-va ultima data in care cel ce vede de sanatatea dumneavoastra a exanminat fiecare dintre ele cu dumneavoastra.Fiti sinceri.Sase luni este maximum de timp in care oricine cu problema cronice de sanatate si cu nevoi medicale se poate lipsi de un control medical.

2. Revizuiti-va imunizarea . Sunt la curent? In mod deosebit uitati-va la ultima data la care v-ati facut un vaccin antitetanos .Daca raspunsul este ,, nu va amintiti’’ imediata actiune va fi sa va faceti unul!

3. Faceti- va curat in dulapiorul cu medicamente. Dati afara toate medicamentele prescrise, puneti-le intr-o punga si luati-le cu voi la contolul de primavara .Este un mod minunat pentru dumneavoastra si cel ce vede de sanatatea dumneavoastra de a revizui medicatia pe care sunteti si sa hotareasca daca mai aveti nevoie de ele sau sunt noi alternative aparute.Este o modalitate buna de a revizui orice medicament depasit care se ,,ascundea’’ in spatele dulapiorului cu medicamente si avea nevoie sa fie reinoit , aprovizionati-va cu unul actual sau pur si simplu aruncati-l.Faceti la fel cu medicamentele in plus.

4. Examinati-va sanatatea, mai ales starile ce au nevoie de testare ca de exemplu monograme, colonscopii si radiografii pentru densitatea oaselor. Oamenii par sa aiba mai multa grija de masinile lor decit de ei insisi.Investiti in sanatatea dumneavoastra.

5. Odata ce ati terminat cele de mai sus, sunati si programati-va la medic.Anuntati-va receptionistul ca veti aduce cu dumnezvoastra medicamentele, si vreti sa va revizuiti nevoile de sanatate.

About Diana Sandu