Don't Miss

Cum sa cureti arsurile de pe aragaz

By on iunie 6, 2018
aragaz

Curatarea arsurilor de pe aragaz poate parea o sarcina descurajanta, dar exista modalitati simple de a aborda acest lucru. Pentru o curatare de baza, scoate bobinele sau gratarul de la blatul de gatit electric sau de gaz si sterge-l cu apa si sapun. Folosirea unei paste de praf de copt poate elimina si cele mai incapatanate pete, iar amoniacul poate indeparta foarte bine grasimile. Arsurile mai pot fi curatate cu spray-uri din otet. Dar astea ar fi doar cateva modalitati distribuite cu noi de toparagazuri.ro.

1.Curatenia de baza a arsurilor de pe aragaz

In primul rand, trebuie sa scoti arzatoarele. Inainte de curatare, scoate-le pe cele de pe partea superioara a aragazului. Asigura-te ca aragazul este oprit si ca elementele sunt racite inainte de a scoate gratarul sau bobinele arzatorului. Aseaza-le deoparte pe o suprafata pentru a fi curatate.

Unele arzatoare se pot inlatura cu usurinta, dar altele pot necesita o rasucire delicata. Daca intampini dificultati, consulta manualul aparatului pentru instructiuni detaliate.

Sterge bobinele si gratarul. Adauga cateva picaturi de lichid de spalare a vaselor intr-un bol mic de apa calda si agita amestecul pentru a produce spuma de sapun. Foloseste-te de o carpa curata sau una imbibata in lichid si sterge fiecare bobina pentru a elimina petele sau resturile. In cazul bobinelor electrice de arzator, evita conectarea electrica si contactul cu apa.

Clateste si usuca arzatoarele. Umezeste o carpa curata cu apa si sterge din nou bobinele sau gratarul arzatorului. Asigura-te ca indepartezi orice reziduuu cu sapun care poate fi lasat in urma. Aseaza arzatoarele pe un prosop curat. Pentru rezultate optime, lasa arzatoarele sa se usuce cateva ore inainte de a le pune inapoi pe aragaz.

2.Foloseste praful de copt pentru a indeparta petele foarte dificile

Daca petele nu se indeparteaza dupa stergerea bobinelor si a gratarelor, utilizeaza o pasta din praf de copt pentru a le indeparta cu usurinta. Intr-un castron mic, adauga 1-2 linguri de bicarbonat de soidu. Adauga incet picaturi de apa si amesteca pana cand aceasta atinge o consistenta de pasta groasa.

Aplica pasta. Folosind o carpa moale, burete sau o periuta de dinti cu peri moi, aplica usor pasta din praf de copt numai la bobinele de ardere atunci cand acestea sunt scoate din partea superioara a aragazului. Lasati aceasta pasta sa stea timp de 15-20 de minute.

Sterge si usuca arzatoarele. Folosind o carpa curata si umeda, sterge aceasta pasta cat mai bine posibil, pentru a te asigura ca niciun amestec nu este lasat in urma. Lasa bobinele sau gratarul sa se usuce complet inainte de a le reatasa la aragaz.

3.Foloseste amoniac

Pune arzatoarele inapoi si adauga amoniac. Indeparteaza bobinele sau gratarul arzatorului de pe partea superioara a plitei si plaseaza-le in saci separati. Asigura-te ca pastrezi amoniacul departe de orice substanta pe baza de inalbitor, doarece combinatia celor doua substante chimice poate provoca vapori toxici.

Amoniacul nu trebuie sa acopere arzatoarele. Fumurile se vor dizolva incet.

About Diana Sandu