Don't Miss

Cum iti stimulezi circulatia sanguina?

By on ianuarie 13, 2017
circulatie sanguina

Primele semne ale unei circulatii sanguine deficitare sunt durerile de maini si picioare, amorteala sau oboseala. Aceste simptome nu sunt neaparat un motiv de ingrijorare, insa ignorate la nesfarsit, ele pot duce la probleme destul de serioase. Studiile au demonstrat ca circulatia sanguina deficitara produce, in timp, infarct sau atac cerebral. Se intampla ca aceasta problema sa fie mostenita genetic.

Totusi, este datoria noastra sa acordam o atentie deosebita acestor aspecte si sa incercam sa combatem cauzele. In primul rand, sunt recomandate exercitiile fizice sau chiar mersul pe jos. Acestea ne ajuta sa ne punem sangele in miscare si muschii la contributie. Cel mai natural si mai obisnuit mod de a face miscare este mersul pe jos, iar acesta ar trebui practicat in special de cei in varsta si de copii, care, la randul lor, au nevoie sa isi stimuleze circulatia sanguina.

Pentru adulti sunt esentiale exercitiile fizice la sala de fitness sau in parcuri. Nu uitati de exercitiile de stretching pentru ca ele sunt cele care va pun sangele in miscare si detensioneaza musculatura. Inaine de practicarea oricarui sport, muschii trebuie intinsi, astfel incat sa nu existe riscul de accidentari.

Masajul reprezinta o tehnica promovata inca din perioada Greciei antice. Asigura o stare de sanatate optima si are rolul de a detensiona muschii din zonele respective. Exista anumite tipuri de masaje care au rolul de a imbunatati circulatia periferica.

Masajul poate fi realizat de un profesionist, insa ideal este sa va achizitionati un aparat profesional, pe care sa il puteti utiliza oricand, la dumneavoastra acasa. Aparatul KED Tiens poate fi gasit in catalogul tianshi-tiens.ro si are un design foarte elegant, ce se potriveste perfect cu interiorul oricarei locuinte. Foloseste bazele medicinii traditionale chineze si efectueaza masajul punctelor de corespondenta cu organele interne.

Cuprinde trei miscari de baza: pozitia de oxigenare, cand utilizatorul trebuie sa stea pe scaun si sa plaseze talpile pe aparat, pozitia de adaptare, care necesita implicarea acestuia, care va efectua actiuni de presare pentru 3-5 minute si masajul in profunzime, cand utilizatorul trebuie sa adopte o pozitie verticala si sa opreasca aparatul din cand in cand, in timpul desfasurarii acestui proces.

O alimentatie corecta este de asemenea importanta pentru ca ea trebuie sa sprijine si sa incurajeze circulatia sanguina, astfel incat sa va simtiti mai sanatosi si gata oricand de a spune da oricarei provocari.

Fumatul este de asemenea o cauza a unei circulatii sanguine deficitare, astfel ca, prin renuntarea la acest viciu, reusim sa ne pastram mai sanatosi. Nicotina si monoxidul de carbon cauzeaza dependenta si actioneaza negativ asupra arterelor organismului.

Acestea sunt cateva dintre modalitatile de baza prin care va puteti stimula circulatia sanguina. Este ideal sa nu ignorati simptome precum amorteala picioarelor sau a mainilor pentru ca, in timp, ele pot cauza probleme destul de grave. Incercati sa urmariti principiul preventiei si sa nu asteptati dureri sau alte probleme, pana sa va hotarati sa actionati in consecinta.

About Diana Sandu