Don't Miss

Cum identificati si preveniti problemele canine?

By on iulie 28, 2018

Vara este foarte cald. Pastrati-va cainele in conditii de siguranta cu ajutorul acestor sfaturi utile.Multi dintre dumneavoastra vor lua concediu si veti pleca in diferite excursii sau veti planifica activitati in aer liber care includ membrii canini ai familiei.

Stiti care sunt semnele de avertizare ale unui accident vascular cerebral canin?

1.Modul in care cainii stau la rece – oamenii sunt echipati cu glande sudoripale pentru a ramane reci. Cu toate acestea, cea mai mare parte cainii nu transpira. In schimb, se bazeaza pe gafaiala pentru a schimba aerul din corpul lor si a inspira unul mai rece.

Cand mercurul incepe sa urce, orice exercitiu, chiar si o plimbare simpla poate ingreuna cainii sa se raceasca. Rasele precum buldogii, boxerii se afla la un risc deosebit de mare pentru un accident vascular cerebral deoarece anatomia lor provoaca o schimbare mai putin eficienta de racire.

2. Prevenirea epuizarii caldurii – exista multe lucruri pe care proprietarii cainilor le pot face pentru a preveni accidentul vascular. In primul rand, asigurati-va ca animalul dumneavoastra are acces la o multime de umbra si apa proaspata si rece.  In cazul in care cainele este in pericolul de a nu fi in stare sa se culce la umbra, va recomandam sa instalati o umbrela mai mare. Este o idee buna sa aveti in plus rezerve de apa si chiar o piscina pentru copii in care cainele sa se scalde cand se incalzeste prea mult.

3. Simptomele accidentului vascular – in cazul in care cainele dumneavoastra incepe sa prezinte oricare dintre urmatoarele semne trebuie sa acetionati repede :

  • coma sau diaree
  • nas uscat
  • mers instabil sau subred
  • gafait rapid sau excesiv

About Diana Sandu