Don't Miss

Cum alegem scarile interioare pentru locuinta noastra

By on iulie 24, 2016
scari

Noul trend imobiliar iese in evidenta prin construirea caselor de mari dimensiuni. Ne referim in primul rand la casele care au o suprafata la sol destul de mica dar care compenseaza datorita unuia sau mai multor nivele suplimentare. In momentul in care optati pentru o casa care dispune de un etaj suplimentar si o mansarda, este mai mult decat evident ca trebuie sa va orientati si catre o scara de acces, fie ca este vorba despre una exterioara sau interioara.

Pentru un maxim de confort, scarile de acces catre un etaj suplimentar sunt amplasate la interior. Alegerea modelului scarii interioare poate fi considerat un aspect esential al constructiei si trebuie o implicare anume. In primul rand, scara trebuie sa respecte niste norme de siguranta, trebuie sa se integreze perfect in arhitectura locuintei si are nevoie de un design care sa se faca remarcat.

De ce sa tinem cont atunci cand alegem o scara interioara

Asa cum mentionam anterior, siguranta, designul si forma unei scari interioare sunt aspecte fundamentale pe care nu putem sa le evitam.
Din punct de vedere al sigurantei, indiferent ca scara este una din beton, metal sau lemn, trebuie sa asigure siguranta celor care o folosesc zilnic. Pentru a fi siguri de acest aspect, ar fi indicat sa apelati la serviciile unei firme de amenajari interioare, specialistii sai va pot garanta indeplinirea criteriului de siguranta pentru orice tip de scara sau imobil.

Nu negliati nici forma sau calitatea materialului folosit la construirea unei scari interioare. DIn acest punct de vedere, optati pentru un material care sa fie rezistent dar care sa aiba si o forma usor de implementat in interiorul locuintei. Dat fiind faptul ca o scara interioara este folosita zilnic, deci este supusa unei uzuri continue, calitatea materialului nu este un element pe care sa il neglijati in momentul achizitiei.
Nu in ultimul rand, designul este un element primordial pentru persoanele pasionate de arhitectura, care stiu ce doresc de la interiorul casei lor si care pun mare pret pe aspectul estetic. In functie de materialul ales la confectionarea scarilor de interior, puteti miza pe diverse forme si finisaje, totul pentru un rezultat estetic deosebit.

Piata ne ofera varietate si preturi accesibile

Este foarte important faptul ca piata amenajarilor interioare este intr-o continua dezvoltare si ne propune numeroase modele care sa acapareze chiar si cele mai nastrusnice idei. Din punct de vedere al materialului folosit la constructie, scarile de interior pot fi din lemn, granit, marmura, gresie, fier, otel, aliaj, sticla sau alte materiale de finete. Preturile pornesc de la 500 de euro si pot ajunge si cateva mii de euro, diferentele fiind facute de finisaje, forme si functionalitati.

De asemenea, regasim atat scari interioare fixe cat si autoportate, acestea putand fi configurate in functie de format: elicoidale, drepte, clasice, spiralate sau scari cu mini-trepte.

About Diana Sandu