Don't Miss

Cum ajuta mastile faciale in lupta cu alergiile sezoniere – II

By on martie 28, 2021

1. Uneori caldura se simte bine, iar alteori frigul functioneaza mai bine pentru a ameliora presiunea sinusala. Pentru o experienta calda, udati un prosop si puneti-l in cuptorul cu microunde pentru cateva momente. Asezati-l peste ochi si podul nasului, avand grija sa monitorizati temperatura. Pentru o compresa rece, inmuiati prosopul intr-un castron cu apa cu gheata. Lasati prosopul cald sau rece la locul sinusului pentru cateva clipe.

2. Cu ambele varfuri ale degetelor mijlocii, incepeti de la podul nasului si faceti cercuri usoare, dar ferme in jurul ochilor. Treceti peste frunte, peste pometul superior, apoi inapoi la nas. Faceti acest lucru de mai multe ori.

3. Puneti degetele mijlocii ale fiecarei maini deasupra colturilor gurii. Mutati-le incet cu o presiune usoara si ferma pe partile laterale ale nasului. Trageti-le inapoi si urmariti pometii din coltul interior pana la marginea exterioara pana la ureche. Repetati acest lucru de mai multe ori.

4. Strangeti sprancenele usor, dar ferm, intre degetul mare si aratatorul. Incepeti din coltul interior al ochiului si rotiti si strangeti pana la coltul exterior, apoi inapoi.

5. Slabiti muschii anteriori sau frontali ai gatului pentru a permite scurgerea sinusurilor tragand usor in jos din partea inferioara a barbiei pana in partea superioara a claviculei cu degetele aratatoare si mijlocii. Incepeti cu ambele degete mijlocii impreuna, apoi indepartati-le treptat, continuand sa faceti miscari de maturare de la barbie pana la partea de jos a gatului.

Un masaj facial relaxant poate ajuta sezonul alergiilor sa fie mai tolerabil prin reducerea presiunii sinusurilor si ameliorarea congestiei nazale.

About Diana Sandu