Don't Miss

Copertina: intre functionalitate si estetica

By on mai 22, 2015
copertina

Un sistem de copertine este o investitie excelenta pe care niciun proprietar nu o va regreta. Aceasta adaugă o varietate de beneficii spatiului exterior dar si celui interior, in functie de amplasament. Este unul din acele lucruri care s pot combina o gamă întreagă de funcţionalităţi, fiind in acelasi timp din punct de vedere estetic , foarte atrăgătoare.

Sistemele de copertine ca au fost folosite pentru prima dată de către membrii ai civilizaţiei egiptene antice pentru a umbri tarabele din piaţă. De acolo a devenit foarte popular în America de Nord în timpul secolului 19 ca o acoperire pentru fatadele magazinelor şi ferestre. Sistemele de copertine au evoluat de la începuturile sale simple cand erau realizate din ţesături şi covoare ce acopereau stalpi din lemn, intr-o industrie globală, care oferă numeroase modele inovatoare , diverse materiale şi o varietate de stiluri pentru a se potrivi si scopurile oricarui beneficiar.

Dar, desi aceasta a parcurs un drum lung de la începutul dezvoltării sale, marchiza este, în primul rând, utilizata pentru a umbri o clădire sau o casa de razele neiertatoare ale soarelui şi, prin urmare, menţinerea în interiorul oricărei case o temperatura rece şi proaspătă.

Ceea ce face ca un sistem de copertine retractabile (marchize) sa fie o investitie foarte buna este capacitatea sa de economisire a energiei. Studii recente au descoperit copertine capabile a diminua caldura care vine prin ferestrele cu 55 la sută, chiar şi în sezonul de vară. Acest lucru poate ajuta sistemul de aer condiţionat să fie mai eficient, economisind astfel cheltuieli cu energia.

O marchiză este una dintre cele mai de economisire a energiei investiţii de origine îmbunătăţire vă va face vreodată. În afară de acest beneficiu, sistemele de copertine retractabile ofera un adevarata protectie împotriva razelor nocive UV , asigurandu-va ca că mobila de interior, covoarele, draperiile, şi chiar vopseaua perete nu vor fi decolorate de razele solare.

În afară de a fi eficiente energetic, o marchiză este, de asemenea, un mare plus pentru orice casa, deoarece aceasta va ofera conditiile necesare pentru a va bucura de activităţi în aer liber fără să va temeti pentru orice schimbare în starea vremii sau fara a fi expusi la caldura extrema. Se poate extinde zona de locuit prin furnizarea de spaţiu suplimentar în afara casei, care va fi potrivit in orice anotimp pe tot parcursul anului.

Cu toate aceste beneficii excelente, o marchiză este o modalitate foarte inteligentă de a cheltui bani atunci când planificati o îmbunătăţire a casei. Contribuţia lor ca durabilitate, versatilitate si aspect estetic transforma achizitia copertine intr-un bun plus-valoare pentru casa ta.

About Diana Sandu