Don't Miss

Confortul, criteriul important pe care trebuie sa il indeplineasca verigheta

By on mai 20, 2016
verighete

Momentele in care bijuteriile erau alese doar din considerente estetice au apus, ori cel putin nu trebuie sa coincida cu ziua in care va selectati verigheta. Pentru femei, aspectul este un factor covarsitor, in timp ce barbatii se resemneaza mult mai usor cu ideea de a pune designul pe locul doi, in urma confortului. Acest lucru este usor de justificat, mai ales ca publicul masculin nu se obisnuieste inca de timpuriu cu purtarea inelelor, spre deosebire de reprezentantele publicului feminin.

Asadar, se pare ca vorbim despre o alegere dificila, mai ales daca punem confortul pe cel mai inalt rang al selectiei. Totusi, sa vedem impreuna care ar fi aspectele pe care trebuie sa le luam in considerare in momentul in care analizam modele verighete din colectiile designerilor.

Latimea verighetei, aleasa direct proportional cu dimensiunile degetelor voastre. Pentru a ajunge la o latime ideala trebuie sa va masurati lungimea si grosimea degetelor, astfel incat bijuteria sa va defineasca frumos inelarul. Pentru mainile ample sau pentru persoanele care beneficiaza de o lungime considerabila a degetelor, bijutierii recomanda modelele ceva mai late, cu o grosime medie. Nu va focusati atentia asupra inelelor care infatiseaza o latime de sub 5mm, doar daca degetele voastre sunt foarte scurte.

Ca o alta regula, in mod obisnuit verighetele masculine sunt putin mai late decat cele feminine, unele ajungand si la o latime de 7 milimetri. Ce-i drept, o astfel de podoaba nu va fi tocmai usor de purtat zi de zi, tot prin prisma faptului ca va restrictioneaza activitatile desfasurate cu mana respectiva.

Curbura verighetei, aspectul care completeaza forma si latimea bijuteriei. O verigheta confectionata din aur roz va arata foarte bine in varianta profilului plat, in timp ce un inel impozant din aur galben va straluci sub amprenta unui profil bombat. Insa, cand vorbim despre conceptul de „curbura”, lucrurile sunt legate mai mult de confort decat de aspect. Un prim sfat ar fi acela sa mizati pe inelele care beneficiaza de margini usor rotunjite, in detrimentul celor colturoase, patratoase. Cu toate aceste, nu trebuie sa va limitati la profilul bombat, caci exista si verighete cu profil plat care pot avea o constructie interioara usor rotunjita, pentru un plus de mobilitate.

Dimensiunea verighetei, un criteriu la fel de important. Dupa cum a observat, pentru  atinge un grad satisfacator de confort nu este de ajuns sa fiti atenti doar la latimea si curbura verighetei. Dimensiunea aleasa este la fel de importanta, caci daca inelul este prea larg atunci il puteti pierde, iar daca este prea strans atunci el poate cauza diverse probleme legate de circulatia perferica a sangelui. Bijutierul este persoana care va poate ajuta, asta in cazul in care va permiteti sa investiti in verighete lucrate la comanda.

Daca nu, un spatiu de maximum 3 milimetri intre deget si inel ar trebui sa fie de ajuns pentru ca purtarea verighetei sa fie un act ce nu va limiteaza confortul. Sa nu mai vorbim despre problemele cu greutatea, care pot surveni fie in timpul sarcinii fie in urma unei afectiuni hormonale. Ele sunt momentele decisive in care veti putea observa cat de important este spatiul liber pe care l-ati rezervat de la bun inceput.

Designul verighetei. Desi tentatia de a alege o bijuterie sofisticata este imensa, trebuie sa va ganditi pret de cateva clipe la faptul ca nu o sa va puteti da jos inelul de fiecare data cand lucrati sau cand efectuati activitati gospodaresti. In plus, un inel batut cu numeroase pietre sau cu diamante la nivelul diametrului poate fi inconfortabil, tocmai pentru ca se loveste de restul degetelor.

About Diana Sandu