Don't Miss

Comportamentul noului nascut pe scurt

By on decembrie 9, 2014

Nu exista notiunea de rasfat, cand e vorba de un nou nascut. Orice mica atentie pe care o indrepti catre el ii va fi de mare ajutor.

In primele luni de viata, nou nascutul inceraca sa isi dea seama de cum functioneaza lumea inconjuratoare. Daca micutul plange, si atunci cineva vine sa il aline, sa il sarute sau sa se joace cu el, se va gandi ca pana la urma lumea e un loc ok.

Pe de alta parte, daca intr-o astfel de situatie nimeni nu ii acorda atentie si nu ii arata afectiune, se va gandi ca lumea este un loc destul de urat.

Studiile au aratat ca daca un parinte raspunde mai rapid la plansetul unui copil, si ii arata afectiune si alinare, per total acesta din urma va plange mai putin. E perfect normal sa iei copilul in brate atunci cand plange, e felul tau de a ii spune pe intelesul lui ca este in siguranta, si ca iti pasa de el si il iubesti.

De ce plang copii

Plansetul este modalitatea de comunicare a nou nascutului, de a iti spune de ce are nevoie. Este un sunet care se poate traduce intr-o reactie din partea ta, chiar daca esti adormit adanc. Pentru el, e o telecomanda magica prin care are acces instant la o mangaiere, sau la laptele mamei.

Plansul neconsolabil

Unii bebelusi pot avea episoande de planset neconsolabil destul de indelungate, denumite in mod generic colici. Acestea se crede ca sunt provocate de gazele din stomac, dar multi doctori cred ca e vorba de o manifestare comuna dupa o zi lunga si obositoare.

La fel de bine, studiile recente arata ca pot fi provocate de un exces de stimuli, si o modalitate de a prelua controlul asupra unei situatii.

Cum sa procedam:

  • Reduce the stimulation around your baby. This might help to soothe her.ince
  • Reduceti gradul de stimulare din jurul micutului, l-ar putea ajuta sa se linisteasca
  • Incercati sa stati intr-o camera cu lumina scazuta, si linistita. Asezati copilul pe o parte si mangaiati-l ritmic pe o spate- dar aveti grrija sa il intoarceti pe spate atunci cand adoarme
  • Genul acesta de repriza de plans poate fi foarte deranjant pentru parinti. Incercati sa va ganditi ca totul e ok, sa va puneti in urechi niste dopuri imaginare, si sa intelegeti ca faceti tot ce e posibil pentru a ajuta copilul.

About Diana Sandu