Ceaiul verde – mii de beneficii de sanatate

Ceaiul verde a fost descoperit de catre chinezi cu peste patru mii de ani in urma si a fost utilizat inca din acea vreme gratie capacitatilor sale naturale de vindecare prezente intr-o cana de ceai verde. Ceaiul verde provine din planta numita Carmellia Sinensis. Poporul chinez antic a cunoscut beneficiile ceaiului verde pentru sanatate si ne-a transmis si noua cunostinte despre acest “medicament” natural.
Spre deosebire de ceaiul negru care este complet oxidat, frunzele de ceai verde asigura conservarea de antioxidanti, taninuri si flavonoide. Ceaiul verde chinezesc este popular mai ales pentru proprietatile sale terapeutice si detoxifiante.
- Ceaiul verde este utilizat pentru tratamentul sclerozei multiple
- Ceaiul verde reduce riscul aparitiei cancerului In consumul de ceai verde, beneficii nenumarate regasim pentru tineretea si frumusetea pielii noastre, acesta prevenind oxidarea si imbatranirea celulara si intarziind aparitia ridurilor
- Crestere pe cale naturala a energiei pozitive din organism
- Reduce nivelul aparitiei coagularilor de sange
- Ceaiul verde reduce riscul de cancer esofagian Scade nivelul colesterolului din sange, stabilizand mentinerea structurii normale a celulei si inhiband activarea oncogenelor
- Este un puternic energizant, mobilizand totodata si depozitele adipoase si facilitand arderea grasimilo
- Ceaiul verde este utilizat pentru a trata insuficienta imunitara
- Unele cercetari arata ca, consumul de ceai verde, cu regularitate, poate ajuta la prevenirea cariilor dentare prin uciderea bacteriilor care cauzeaza placa dentara
Aceste beneficii aduse de ceaiul verde in curele de slabire si in vindecarea organismului au fost recunoscute acum sute de ani in tari precum India si China. Consumat cu moderatie nu are efecte secundare. Insa, un incepator s-ar putea confrunta cu insomnie si stare de agitatie care vor disparea pe masura ce organismul se obisnuieste cu ceaiul verde.
Ceaiul verde este prelucrat astfel incat sa-si pastreze proprietatile curative, conservand substantele naturale si active din frunzele proaspete, acestea fiind eliberate doar in momentul infuzarii.
upa cules, frunzele din ceaiul verde sunt uscate si rulate, astfel impiedicandu-se fermentarea. Este cunoscut si sub denumirile de ceai nefermentat si ceai virgin. Ceaiul verde creste viteza metabolismului si arde grasimile. Ceaiul verde, baut in 3 cani pe zi, te face sa arzi cu 4% mai multe calorii decat restul lumii. Ceaiul verde reduce dezvoltarea artritei si riscul aparitiei cancerului de stomac.
0 comments