Don't Miss

Ce sunt paginile Doorway ?

By on septembrie 8, 2016
pagini doorway

Metodele prin care web masterii vor sa isi creasca traficul pe siteuri si sa isi promoveze afacerile online sunt dintre cele mai diverse, si nu intotdeauna etice sau legale, conform politicilor motoarelor de cautare. Daca beneficiaza de un profit rapid, urcare vertiginoasa, suspecta motorului de cautare, in ordinea listarilor dupa cuvintele cheie introduse de catre utilizatori si daca continutul este adaptat special indexarii si nu adresat utilizatorilor, este destul de evident ca administratorii site-ului sau cei care au utilizat tehnicile black seo au avut succes, dar pe termen scurt.
Pe langa key word stuffing, cloacking si linkuri invizibile, paginile doorway sunt o alta tehnica black hat seo utilizata frecvent de catre specialistii nu tocmai de buna-credinta, tehnica care este foarte frecvent uzitata. Este bine sa verificati furnizorul de servicii seo, sa cereti detalii legate de tehnicile folosite pentru promovare si cuvinetele cheie dupa care au indexat site-ul in motorul de cautare pentru a nu descoperi prea tarziu ca site-ul va este restructionat de la internet sau ca adresa ip este blocata sau scoasa din uz.

Asa cum universul seo detine tehnici white hat, etice si black hat, neetice, paginile doorway fac parte din grupa black. Denumirea provine din engleza si mot-a-mot inseamna drumul sau calea spre usa sau iesire. Practic, siteurile cu doorways sunt calea catre siteul vizat sa fie ridicat in motorul de cautare si care sa primeasca backlinkuri in mod ilegal, din afara. Doorway pages sunt pagini web cu continut plagiat dupa alte situri, dar lipsit de linkuri interne. Clickurile vizitatorilor conduc la promovarea siteului prin mediul extern. Scopul tehnicii este de a atrage si genera trafic din motorul de cautare spre siteul web. In fapt, aceste doorways sunt create pentru a conduce spre siteurile tinta sau care au legatura directa cu ele. Din fericire pentru mediul online si pentru antreprenorii care respecta tehnicile de promovare seo, acestea nu au viata lunga in motoarele de cautare, fiind destul de rapid depistate si eliminate (blocate sau penalizate). Dupa cum stim, motorul de cautare este un ca un registru care sustine si promoveaza siturile cu continut unic si creat special pentru a fi citit de catre persoanele care sunt in cautare de informatii de calitate, pe internet.

Paginile false nu ofera informatii de ajutor, calitative, ci trimit utilizatorii spre alte adrese prin niste linkuri, sub diferite pretexte. In aceasta maniera, utilizatorul este plimbat, de fapt, in sistemul de labirint al linkurilor false pe langa un site care se doreste a fi promovat in mod nedrept. In mediul online si in randul specialistilor seo tehnicile acestea se numeste “ferme de linkuri externe” obtinute fara eforturi prea mari, investitii in timp si financiare.

Doorway pages au fost, la momentul aparitiei lor pe piata seo, tehnici incurajate de catre motorul de cautare pana in momentul in care numarul practicantilor a devenit intr-atat de mare incat s-a creat o confuzie intre calitatea continutului siteului si aceste tehnici. Faptul ca tot mai multe situri erau ridicate in PR si in motorul de cautare, mult prea rapid, iar cei care utilizau tehnicile traditionale trebuiau sa depuna un efort mult mai mare pentru a ajunge la aceelasi performante, s-au creat noi reguli, mai exclusiviste pentru a promova calitatea continutului, si nu tehnicile prin care websiteurile ajungeau pe locuri fruntase in motoare.

About Diana Sandu