Don't Miss

Ce rol are monitorizarea la marcile inregistrate

By on aprilie 1, 2016
marca inregistrata

Inregistrarea unei marci este metoda prin care o marca unica poate fi protejata de utilizarea ei de catre alte persoane. Prin inregistrarea ei la nivel national, ai garantia ca aceasta nu va mai fi utlizata de alta persoane in scopuri comerciale sau alte scopuri. Totusi, exista riscuri pe care trebuie sa le iei in calcul daca nu vrei sa ai parte de surprize neplacute.

Ceea ce se poate intampla in cazul inregistrarii de marca la OSIM (Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci), este ca la un moment dat sa apara cineva care sa doreascainregistrarea unei marci similare sau identice, pe care OSIM sa nu o poata identifica ca fiind in neregula. Acest lucru se intampla deoarece aceasta institutie nu tine o evidenta a similaritatilor dintre diverse marci, ci doar inregistrarea lor. Pentru a evita un astfel de incident, sau practici neetice din partea concurentei, cel mai bine este sa tii o evidenta a tuturor noilor cereri de inregistrare de marca. Ai timp 2 luni in care sa facicontestatie impotriva unei inregistrari de marca.

Daca nu vrei sa te ocupi de sutele de cereri de inregistrare de marca nou-aparute in fiecare luna, poti sa apelezi la serviciile unei firme de avocatura care sa iti dea rapoarte lunare cu cele mai importante noi cereri de inregistrare marca, cereri care ti-ar putea afecta activitatea comerciala.

Ce altceva ar putea sa faca firma de avocatura este sa actioneze in istanta daca este cazul, pentru a opri utilizarea unei marci inregistrate care afecteaza propria marca inregistrata, sau pentru a opri demersurile inregistrarii unei marci nepotrivite.

About Diana Sandu