Don't Miss

Ce reprezinta acneea si cum se poate vindeca?

By on octombrie 29, 2015
acnee

Acneea este una dintre cele mai intalnite boli ale tenului, boala care apare fara indoiala la majoritatea persoanelor la un moment dat.  Cu toate ca s-a demonstrat pe baza de experimente si monitorizari atente faptul ca acneea apare la persoane de toate varstele, foarte multe persoane cred ca acneea este doar o boala a adolescentei si doar adolescentii pot avea acnee.

Total gresit! Acneea apare la persoane de toate varstele, insa cel mai adesea afectati de acnee sunt adolescentii si femeile (datorita modificarilor hormonale care au loc in organismul lor in timpul sarcinii. Indiferent de faptul ca sunteti sau nu adolescenti, daca observati aparitia acneei vizitati cat mai repede posibil un medic dermatolog din orasul dumneavoastra. Exista foarte multi medici dermatologi cu experienta care au scapat sute de persoane de aceasta boala si care fara indoiala va pot prescrie un tratament acnee corect. Pana atunci hadeti sa facem putin “educatie” si sa vedem ce este acneea, de ce apare si cum o putem preveni.

Ei bine, glandele sebacee din piele noastra au rolul de a produce sebum, care la randul lui are rolul de a  ne hidrata pielea. La un moment dat, cand in organismul nostru au loc niste modificari de ordin hormonal, aceste glande vor produce cantitati mai mari de sebum, cantitati care nu sunt folosite iar in combinatie cu celulele moarte ale pielii vor acoperi porii si astfel se formeaza ceea ce noi numim acnee, cosuri, puncte negre etc.

Acneea este agravata de mai multi factori printre care cei mai frecventi sunt: alimentatia incorecta (produse de la fast food, condimente, alcool si in general tot ce contine grasimi), stresul (stresul dupa cum stiti poate cauza mult mai multe afectiuni nu doar acnee), factorul ereditar (daca unul dintre parintii vostri au suferit de acnee este posibil ca si dumneavoastra sa vi se fi transmis acneea pe cale genetica). De asemenea si produsele cosmetice care nu sunt recomandate tenului vostru pot cauza acnee.

About Diana Sandu