Don't Miss

Ce faci cand esti impins la limita

By on noiembrie 26, 2014

Ca parinte, cateodata te vei simti impins catre limita de suportabilitate si autocontrol.

Cateodata oricine se poate simti ca nu mai este stapan pe situatie, fie ca e vorba de probleme personale sau de alta natura care ne pot distrage de la indatoririle cele mai importante, acelea de parinte.

O astfel de conjunctura poate duce la o situatie de abuz, sau una in care copilul poate fi neglijat. Din pacate, genul acesta de situatii nu sunt iesite din comun, pe cum s-ar crede. Sunt probleme care afecteaza familii din toate paturile sociale, si se pot declansa din variate motive.

Sunt subiecte despre care ne vine greu sa vorbim, dar genul asta de situatii pot avea consecinte devastatoare pentru copii si tineri, inclusiv probleme grave de natura emotionala, sociala si psihologica. Cei care au fost supusi abuzurilor, copii fiind, pot dezvolta probleme de incredere in sine, dificultati de invatare si probleme de intergrare sociala.

Ce e de facut

If you feel you might hurt, or have hurt your child, it is important that you seek immediate assistance.

Daca ai impresia ca esti pe cale sau i-ai facut ceva rau copilului, trebuie sa ceri ajutor imediat.

  • INCETEAZA ceea ce faci imediat
  • GANDESTE-TE la felul in care actiunile tale va afecteaza pe amandoi, ca parinte si copil
  • FA CEVA pentru a schimba situatia
  • CERE AJUTOR pentru a putea face schimbarile necesare

Sa ceri ajutor intr-o astfel de situatie poate implica ceva curaj, dar este o masuta critica pe care trebuie sa o iei pentru tine si pentru copil.

Daca o faci, inseamna ca iti iubesti copilul, ca ai capacitatea de a detecta o problema, ca vrei ca lucrurile sa se schimbe si ca esti gata sa te implici in schimbarile necesare.

About Diana Sandu