Don't Miss

Ce facem cu grijile?

By on noiembrie 2, 2014

Nimic nu e mai normal, mai ales pentru cineva care devine parinte pentru prima oara, sa isi faca o gramada de griji legat de copilul care va veni pe lume, sau legat de cum se va descurca, impreuna cu partenerul, cu noile responsabilitati.

Cum sa faci fata ingrijorarii si nelinistilor?

Grijile si sentimentul de neliniste sunt lucruri normale in viata de zi cu zi, mai ales ca e vorba de meseria cea mai grea din lume, si pentru care nu exista reteta perfecta de succes. Problema apara atunci cand aceste stari devin extreme, si intervin prea mult in relatie, in sanatatea parintilor si in tratarea responsabilitatilor de zi cu zi.

Daca sunteti ingrijorat sau stresat, cel mai bine e sa discutati problema cu cineva. Faptul ca luati in discutie anumite sentimente negative si ca sunteti dispus sa le discutati atunci cand apar va va scuti de multa bataie de cap mai tarziu, si orice problema e mai usor rezolvabila cand apare, nu mai tarziu, candva.

Pentru a evita lucrurile sa se inrautateasca, ati putea sa:

  •  discutati cu partenerul sau cu un prieten in primul si in primul rand
  •  incercati sa gasiti diverse moduri de a va relaxa
  •  incercati sa infruntati nelinistile si sa mergeti mai departe. De cele mai multe ori, intrebari precum Cum o sa platesc factura aia? Ce o sa mai gatesc si maine? Cum facem cu cumparaturile? Ne ingrijoreaza mai mult ca perspectiva, decat ca realitate
  •  Incercati sa tineti un jurnal pentru a reusi sa identificati un sablon prin care va incarcati de emotii negative, si sa fiti pregatiti
  •  Daca lucrurile iau amploare, consultati un specialist

About Diana Sandu