Don't Miss

Ce este anestezia epidurala?

By on februarie 2, 2017
anestezie

Anestezia peridurala e o forma de anestezie locala care permite eliminarea durerilor femeii in timpul nasterii, dar o mentine treaza.

Acest anestetic se injecteaza in zona peridurala, intre tesutul ce acopera vertebrele si dura mater (membrana externa a meningelui). Pentru a face aceasta anestezie se foloseste un ac lung si subtire denumit acul lui Tuohy, care este introdus intre a doua si a treia vertebra (sau intre a treia si a patra), in proximitatea nervilor periferici care preiau stimulii durerosi pentru ai transmite la maduva spinarii. Operatiunea se face dupa o anestezie usoara in acea zona.

Se pare ca folosind acest anestezic femeia nu semnaleaza nici o durere de nastere, chiar si in fazele preparatorii. In timpul aplicarii anesteziei femeia trebuie sa stea intinsa pe o parte, dupa aplicare putand sa adopte orice pozitie si chiar sa umble.

“Exista diferite confirmari cum ca aceasta procedura este sigura pentru mama si pentru copil – ne spune prof. Luigi Fedele, medic primar al departamentului de Obstetrica si Ginecologie a clinicii Mangiagalli din Milano. In orice caz aceasta procedura trebuie facuta de catre un anestezist calificat care sa gestioneze cazul in colaborare cu ginecologul, acesta din urma mentinand sub control starea de sanatate a fatului cu cardiotocografie.

About Diana Sandu