Don't Miss

Cautarea unor remedii rapide

By on aprilie 2, 2019
Cautarea unor remedii rapide

In incercarea de a imbunatati situatia, m-am dus la o terapie comportamentala cognitiva si o consiliere mai standard.

Cand ambii consilieri au sugerat ca singura modalitate prin care am putut face vreun progres real a fost prin terapia expunerii, am decis ca consilierea nu a fost pentru mine. Am vrut o reparatie rapida, o solutie fara efort si fara dure. Aceasta terapie cu expunere mi sa parut peste mana – daca as putea sa o fac, as face-o. Nu as sta pe scaunul asta!

Motivul pentru care nu puteam sa o fac si sa fiu mai increzator a fost tocmai frica! Mi-am dorit sa-mi depasesc frica de paianjeni, dar n-am vrut sa las un tarantula sa se tarasca peste fata mea pentru a realiza asta!

Ambii consilieri au avut dreptate. Aveam nevoie sa ma confrunt cu problemele mele, in caz contrar, ele vor continua sa creasca si, in cele din urma, vor deveni incurabile. Mi-am dat seama ca am fost paralizat de anxietatea mea sociala. Imi controlau fiecare decizie si imi conduceam viata, eram caine, anxietatea sociala era lesa mea si era stransa in jurul gatului meu.

Mi-am dat seama ca doua lucruri principale ma tineau inapoi. Am descoperit ca aceste lucruri erau doar roade ale imaginatiei mele! Acest lucru mi-a permis sa slabesc in sfarsit acea lesa, o anxietate sociala pe care mi-o luasera atat de mult timp.

About Diana Sandu