Don't Miss

Cateva lucruri pe care trebuie să ştiţi despre asigurare

By on decembrie 17, 2016
asigurari

Oasigurare poate fi complicată şi confuză. Acest articol răspunde unor întrebări de bază tipurilor de acoperire de care aveţi nevoie de la asigurare.

De ce fel de asigurare am nevoie?

Majoritatea oamenilor au nevoie să fie preocupati de asigurarea a patru domenii: averile lor, viaţa lor, sănătatea lor şi a finanţelor lor.

Când vorbim despre averi, înseamnă că asigurarea proprietatilor imobiliare este cea mai importantă?

Probabil, deoarece o casa este probabil să fie cea mai mare investiţie unică pe care majoritatea dintre noi o face. Regula de baza pentru o asigurare de casa este de a nu te zgarci la incheierea ei. Dacă se poate, să platiti suplimentar pentru garantia de înlocuire, care stipulează că asigurătorul va înlocui casa ta, dacă acesta este distrusa, indiferent de cost. Dacă specificaţi în schimb o suma de bani de acoperire, şi nu este suficient, ati putea sfârşi prin a plăti diferenţa.

După ce am garantata acoperirea de înlocuire pentru casa mea, pot sta linistit?

Ei bine, este important sa stii ce acopera asigurarea si ce nu. De exemplu, elemente deosebit de scumpe, cum ar fi televizoare cu ecran mare şi echipamente electronice scumpe sunt adesea excluse de la asigurare sau, cel puţin, insuficient acoperite de asigurarea locuintei. Acelaşi lucru este valabil pentru antichităţi, de colecţie, bijuterii scumpe si blanuri. Adaugati pe polita clauzele care acoperă în mod specific aceste elemente.

În plus, nu toate asigurările acoperă daune produse prin inundaţii ca eveniment natural. Varificati daca proprietatea este într-o zona expusa la inundaţii. De asemenea, varificati acoperirea in caz de cutremur, dacă locuiţi într-o zonă vulnerabilă.

Am un birou acasa. Am nevoie de o asigurare de casa mai speciala ?

Oh, da. O mare parte din echipamente home-office, inclusiv computere, faxuri şi copiatoare, sunt excluse din majoritatea politicilor convenţionale de asigurari. Puteti obţine o asigurare separată pentru a le acoperi.

Dacă aveti clienţi care vin la birou, asigurarea devine deosebit de importantă: Veţi avea nevoie de o asigurare de răspundere civila, de asemenea. Verificaţi cu un broker de asigurari pentru a fi sigur ca nevoile dvs. de asigurare sunt acoperite.

About Diana Sandu