Don't Miss

Cateva dintre motivele folosirii afinelor in tratamentele alternative

By on mai 10, 2015
afine

Pe teritoriul Romaniei, afinele sunt foarte apreciate de catre consumatori, si din acest motiv, exista numeroase festivaluri care au in centrul atentiei acest minunat fruct. Este cazul si fectivalului dcare are loc in localitatea Campu Cetatii ce are loc in fiecare an la inceput de august, atunci cand recoltatul afinelor tinde sa se apropie de sfarsit.

In prezent afinele sunt recunoscute inainte de toate pentru sporirea acuitatii vizuale, in special pe cea nocturna. Exista dovezi spre exemplu din timpul celui de-al doilea razboi mondial despre Rezistenta franceza, ai caror membri consumau afine inainte de a pleca in executarea unor misiuni nocturne. Este doar o dovada a numeroaselor efecte pozitive pentru sanatatea oamenilor aduse de aceste fructe, perioada inceputa cu circa 3000 de ani inaintea erei noastre.

Nu trebuie scapat din vedere faptul ca afinele aduc beneficii pentru sanatate multiple, virtutile lor terapeutice fiind folosite ca tratamente adjuvante in cazul mai multor afectiuni. Dar de departe, afinele sunt recunoscute si apreciate in primul rand pentru imbunatatirea acuitatii vizuale, in special a celei nocturne. Tot din domeniul ocular, cantitatea de vitamina A si vitamina C, ajuta la prevenirea si instalarea unor boli ale ochilor, precum miopia, glaucomul sau pigmentoasa. In cazul pacientilor cu diabet, li se recomanda consumul de afine pentru reducerea cantitatii de zaar din sange, reducand in acest fel dependenta de celebra insulina. Pentru persoanele de varsta a treia, laolalta cu copii mofturosi, afinele dau pofta de mancare.

Lista beneficiilor rezultate din consumul de afine nu se apreste aici. Acestea sunt apreciate si pentru calitatile lor antioxidante, dar si a elementelor nutritive din fructe, care protejeaza memoria si reduce riscul de Alzheimer. Cand nu sunt disponibile prospete puteti apela la suplimente nutritive pe baza de afine. Aloe vera combinata cu sucul de afine si merisor formeaza Aloe Berry Nectar oferit de catre Forever Living Products. Combinatia dintre aloe vera si afine se traduce printr-o mai buna functionare a aparatului gastrointestinal, precum si la stimularea functionarii sistemului imunitar.

Pentru a beneficia de proprietatile fructelor proaspete de neegalat, puteti alege sa faceti o cura de afine proaspete. Cea mai simpla cura cu afine inseamna sa consumati circa 200 grame de afine dimineata inainte de servirea micului dejun, timp de cel putin o saptamana. In plus, daca dispuneti de surse de aprovizionare, puteti prepara gemuri, dulceturi si siropuri delicioase din aceste fructe.

About Diana Sandu