Don't Miss

Care este cel mai bun moment pentru a pleca in vacanta?

By on ianuarie 11, 2017
vacanta

Cand este cel mai bun moment pentru a pleca in calatoria la care visati? Daca sunteti norocos puteti planui o calatorie de un an si sa va programati vacanta in avans. Unii oameni nu pot pleca atunci cand compania are termene limita.

S-ar putea sa fie nevoie sa va faceti planul in perioada in care copiii nu sunt la scoala. Daca sunteti american s-ar putea sa aveti doar doua saptamani de vacanta. Indiferent care sunt factorii limitativi de care trebui sa tineti cont, este bine sa va ganditi la momentul cel mai bun pentru plecare ca sa va puteti bucura de activitatile si locurile din destinatia dumneavoastra. Daca perioada de vacanta este scurta, aceasta planificare este cu atat mai importanta.

Uneori este destul de evident unde trebuie sa mergeti. Daca doriti o vacanta la schi, o veti planifica in timpul iernii…sigur ca ati putea sa o programati vara in emisfera nordica si sa va indreptati spre sud, in Argentina sau Chile.

Plaje? Vacantele la plaja pot avea loc aproape oriunde. Vara e perioada cea mai buna atat pe coasta de est cat si pe cea de vest a Statelor Unite, dar puteti sa leneviti pe plaja in timpul iernii mergand spre Hawaii, spre coasta centrala din Australia, Mexic sau insulele Caraibe. Perioada din afara sezonului in Caraibe poate fi placuta, ceva mai ieftina si uneori mai putin aglomerata, dar trebuie sa va asumati riscul unor uragane.

A merge in afara sezonului in alte zone poate fi de asemenea o varianta foarte buna. Extrasezonul in Europa va ofera o sansa destul de buna de a prinde vreme placuta si puteti sa evitati multimile care se aduna acolo in timpul verii.

Daca planuiti o vacanta ceva mai exotica trebuie sa incepeti sa luati in considerare mai tipare climatice diferite din jurul lumii. In India veti dori sa evitati musonul. In Africa este de preferat sa va planificati calatoria in timpul sezonului uscat… si Africa este un continent mare, asa ca sezonul secetos poate varia de la o coasta la alta.

Sezoanele ploioase pot sa faca mai mult decat sa va faca sa va simtiti neconfortabil. In multe tari drumurile devin impracticabile in timpul sezonului ploios. Potecile montane devine alunecoase si periculoase. Iar lipitorile adora sezonul ploios!

Daca va plac speciile salbatice ar fi bine sa va asigurati ca animalele au migrat spre parcul national pe care vreti sa-l vizitati. Daca toate turmele au migrat la capatul celalalt al traseului lor migrator, nu le veti vedea si nu veti nici prea mult pradatori de asemenea.

Exista un site excelent numit, evident, „Cel mai bun moment de a pleca” care va spune care este perioada cea mai buna a anului pentru calatorie, informatii despre precipitatii si temperatura, aproximativ cat de mult va costa pentru fiecare zi, cand au loc sarbatorile si vi se ofera chiar contactele catorva hoteluri.

Asa ca hotarati-va unde vreti sa mergeti, apoi inainte de a incepe sa faceti rezervari, verificati cel mai bun moment de a pleca ca sa nu fiti dezamagit.

About Diana Sandu