Don't Miss

Calugarul Adnkronos abordeaza un subiect tabu

By on ianuarie 28, 2017
carte

Pe 15 mai, la Londra, un calugar franciscan pe nume Adnkronos de la o manastire aproape de Cracovia, a scris o carte despre sexul conjugal, Seks, avand un succes mare in Polonia fiind deja in retiparire.

Sub titlul de bestseller, ingrijit de fratele Ksawery Knotz, el afirma ca este scris pentru “cuplurile casatorite ce il iubesc pe Dumnezeu”; referindu-se la el cotidianul britanic Guardian il defineste kamasutra catolica.

“Fiecare act, de la tipuri de mangaieri la tipuri de pozitii sexuale, care are ca scop excitarea, place lui Dumnezeu”, scrie religiosul, adaugand ca e permis cuplurilor casatorite sa se stimuleze oral.

Cartea, care a primit binecuvantarea bisericii catolice poloneze, spune cotidianul, urmareste linia ortodoxa sub multe puncte de vedere: dincolo de faptul ca se refera numai la cuplurile casatorite, descurajeaza folosirea oricarei metode contraceptive, care “poate conduce cuplul spre un stil de viata inafara culturii catolice si foarte diferit”, scrie fratele.

“Daca nu am facut sex, cititorii se pot intreba: ce poate stii un calugar despre acest argument – comenteaza Guardian – autorul admite ca face furori faptul ca un religios scrie o carte despre sex, dar insista ca experienta sa poate sa fie secundara, insa e vasta”.

About Diana Sandu