Don't Miss

Calitati ale condimentelor pretioase

By on septembrie 12, 2017
Condimente

Sofranul este un condiment puternic si trebuie sa fie utilizat in cantitati mici, supradozajul poate face felurile de mancare acre. Ei bine, in prealabil, dizolvati sofranul intr-un pic de supa fierbinte, apa sau lapte. Tulbureala se obtine prin adaugarea a 1 gram de condiment si 120 g de apa calda. Solutia poate fi utilizata dupa un minim de 20 de minute.

In felurile de mancare, sofranul se adauga cu 5 minute inainte de sfarsitul gatitului.

Atunci cand cumparati sofran, aceasta trebuie sa controlat si sa observati ce marca este. Ar trebui sa fie bine uscat, moale si bland la atingere cu fibre lungi si culoarea frumoasa – rosu, galben, foarte aromat, cu un gust si miros placut.

Mancha – sofran cea mai buna calitate de la La Mancha regiune din Spania
Rio – categoria imediat inferioara
Sierra – sofran clasa a treia.

About Diana Sandu