Bulimia – cauze, efect si tratament
![bulimia](http://www.sicsocsarm.ro/wp-content/uploads/2015/04/bulimia.jpg)
Principalele simptome ale bulimiei incep cu preocuparea de a gandi negativ cu privire la alimentele si consumul de alimente, si care sunt apoi varsate (purjate) din corp. Actul de purjare (varsaturile) a alimentelor din organism provoaca, de asemenea, o pierdere de nutrienti si fluide din organism. In procesul de purjare a alimentelor, acizii din stomac si enzimele vin in contact cu dintii.
Aceste substante pot provoca daune si erodarea dintilor. Dintii pot deveni ingalbeniti si subtiri ca urmare a eroziunii. Acidul din stomac este, de asemenea, daunator pe esofag si tesuturile din gat si gura. Esofagul poate deveni subtire de la abraziunea activa de la acidul din stomac.
Depresia si bulimia
Bulimia, poate provoca oamenilor care sufera de aceasta conditie, sa se simta deprimati. Starea de depresie este de obicei asociata cu aversiunea fata de corpul lor, ori de a fi sau a nu fi in masura sa-si controleze obiceiurile lor alimentare. Purjarea de produse alimentare provenind din sistemul lor, conduce la un dezechilibru chimic si hormonal in organism, care sunt responsabilii pentru cauzarea depresiei.
Vina si bulimia
Oamenii care sufera de bulimie, pot sa nu fie in masura de a-si controla problema lor, iar acest lucru duce la vinovatie si rusine. Acestia pot petrece mult timp si cheltuiesc multi bani sa cumpere alimente considerate scumpe. Ei se pot simti izolati social, deoarece acestea nu sunt in masura sa aiba o relatie normala cu alimentele si pot deveni preocupati si obsedati de a manca mereu. Persoanele care au bulimie, nu sunt deloc multumite de ei insisi, si de modul in care acestea arata. Actul de purjare, poate fi o incercare de a reduce consumul lor caloric, si de a pierde in greutate. Cu toate acestea, nu toti bulimicii sunt subponderali. Spre deosebire de persoanele care sufera de anorexie, si care refuza sa manance, bulimicii pot lua unele calorii atunci cand acestia nu golesc complet alimentele din organism.
Tratarea bulimiei
Exista diferite metode pentru tratarea persoanelor care sufera de bulimie. Tipul de tratament, care va fi cu cele mai multe beneficii pentru cel care sufera, depinde in mare masura de caracteristicile personale ale persoanei respective. Obiectivele finale ale acestor tratamente, sunt pentru a ajuta la echilibrarea corpului fizic si mental, si pentru a preveni cauzele de la care apar.
Este important ca persoana care este in curs de tratament, sa fie dispusa si sa accepte sa faca acest lucru, sau tratamentele sunt susceptibile de a nu avea succes. Persoanele bolnave pot fi supuse tratamentelor de baza individuale, sau poate sa faca parte din cadrul unui program de recuperare si terapie de grup.
Uneori, persoanele bolnave sunt puse pe antidepresive, in incercarea de a echilibra neurotransmitatori care permit unei persoane sa se simta relaxata si fericita. Serotonina este o substanta in sistemul neurologic, care este necesara pentru o persoana sa se relaxeze. Obiectivele de utilizare a acestor medicamente, sunt de a ajuta persoana si de a controla sentimentele de depresie, anxietatea, si disperarea. Consilierea si psihoterapia, pot fi benefice pentru a face fata problemelor pe baza emotionala, si care pot sa contribuie la dorinta de a manca alimente fara a le varsa afara.
Suplimentele naturale pot fi folosite pentru a ajuta organismul sa recapete nutrientii si a oferi hrana necesara, pentru a permite organismului sa functioneze corect neurologic si hormonal. Adesea, persoanele care sufera de bulimie, au probleme in a controla zaharul din sânge si nu au o dieta echilibrata. Consilierea nutritionala poate oferi ajutor in restabilirea modelelor normale de alimentare, si in reechilibrarea organismului.
0 comments