Don't Miss

Beneficiile terapiei prin flori

By on mai 30, 2015
terapie prin flori

Florile au un impact imediat asupra starilor depresive si stresante prin faptul ca aduc bucurie si incintare in viata noastra si asigura un efect pozitiv asupra starii noastre de spirit pe termen lung. S-a dezvoltat o noua forma de terapie complementara numita terapia prin flori .Se crede ca starile noastre emotionale pot fi elevate sau avansate din emotii negative in emotii pozitive prin terapie cu flori. Multiplele beneficii pe care le primim de la aceasta terapie sunt legate de forma, culoarea si mirosul pe care o floare il emana.

Florile ne asigura o vedere placuta si un miros frumos, induce sanatate emotionala prin sinestezie. Trandafirii rosii intensifica energiile din corp si ne face mai activi prin stimularea glandei suprarenale, indigoul unui iris ne face mai increzatori si linistiti prin indepartarea fricii si inhibitiei, floarea soarelui stimuleaza energia si ne face de asemenea mai optimisti, margaretele portocalii actioneaza favorabil asupra plaminilor si sistemul imunitar prin pastrarea departe a factorilor alergeni , in timp ce liliacul si circiumaresele verzi indeparteaza stresul si anxietatea.

De asemenea, impactul pe care-l au florile la locul de munca a fost demonstrat stiintific ca intensifica productivitatea si nivelul de energie, imbunatateste in acelasi timp memoria pe termen scurt si memoria pe termen lung.De asemenea imbunatateste si competitia si relatiile intre colegi la locul de munca. Raspunsul nostru la culori este emotional si florile pot fi un catalist pentru sentimentele care ne stimuleaza mai mult simturile mirosului si vazului.

Un aranjament floral realizat intr-un mod artistic are abilitatea de a exprima sentimente sau a crea o dispozitie fara uzul cuvintelor ci doar a culorilor. Experti in culori recomanda 5 tipuri de aranjamente florale, fiecare pentru a intensifica o stare de spirit diferita, depinzind de culoarea predominanta.Culorile galben si verde, piersica, roz si alb formeaza o paleta de culori fragila si delicata- ingrijirea pentru flori – este extrem de benefica pentru a emana incredere si bucurie si a aduce mingaiere indivizilor bolnavi.

Levantica si culorile in nuante de roz creeaza o atmosfera romantica prin deducerea intimitatii si sentimentelor de dragoste.Rosu, mov, nuante roz si portocaliu creeza un decor pasional si seductiv pentru dragoaste.Culorile marine si culorile ciel- verde si albastru- fac un aranjament floral potrivit pentru un loc unde este nevoie de serenitate si linistire a mintii.

About Diana Sandu