Don't Miss

Beneficiile oferite de ouale de prepelita

By on octombrie 7, 2015
oua de prepelita

In ultimii ani, se tot vorbeste despre latura benefica a oualelor de prepelita asupra sanatatii omului. Aceste mici alimente, prin proprietatile sale incredibile, pot fi folosite ca adjuvante in tratamente impotriva a numeroase afectiuni importante, cum ar fi: ulcer, probleme digestive, afectiuni ale globilor oculari (conjunctivite), tuse convulsiva, TBC, in diverse afectiuni hepatice, anemii, sau chiar impotenta. Totodata, tratamentele cu oua de prepelita sunt bune pentru copii mici, deoarece acestea ajuta la o buna dezvoltare a imunitatii.

Cu toate ca un ou de prepelita este mic ( aproximativ 12 grame), acesta contine foarte multe vitamine, printre care: riboflavina, vitamina A, vitamina B6 si B12, colina, vitamina E, vitamina K dar si minerale, cum ar fi: fier, seleniu, fosfor, sodiu, zinc si o cantitate destul de mare de calciu (64mg) ajutand astfel la buna functionare a organismului. Datorita acizilor grasi Omega 3 si Omega 6, ouale de prepelita sunt bune persoanelor care lupta impotriva colesterolului marit, acesti acizi ajutand la normalizarea colesterolemiei.

Se stiu doua tipuri de cura cu oua de prepelita: una care foloseste 120 de oua (pentru afectiunii usoare, timp de 26 de zile) si una cu 240 de oua (pentru afectiuni medii si severe, timp de 50 de zile). Chiar daca acest mic aliment este un real beneficiu adus sanatatii, nu trebuie uitat faptul ca, curele cu oua de prepelita nu inlocuiesc tratamentele medicamentoase ci sunt folosite ca adjuvante ale lor. Deci, indiferent de boala de care suferiti, un consult medical este obligatoriu.

About Diana Sandu