Don't Miss

Beneficii pentru sanatate datorate terapiei prin culoare

By on iunie 11, 2015
terapie prin culoare

La modul general nu exista o controversa in faptul ca lumina ne afecteaza.Chiar si practici ale medicinii conventionale foloseste lumina pentru a trata anumite boli.

Fototerapia este folosita pentru a directiona lumina – ultraviolet zonei afectate in tratamentul psoriazului si acneei.Lumina albastra este folosita pentru a trata hiperbilinubinemia, o stare de sanatate a ficatului la copiii nascuti prematur.

Lumina este folosita pentru a trata tulburari afective sezoniere.

Relatia dintre lumina si melatonina
Expertii in somn au stiut despre relatia dintre expunerea la lumina si melatonina de mult timp.Atit melatonina cit si lumina controleaza sincronicitatea ceasului biologic.Melatonina, chimicala care se stie ca este importanta in somn, poate fi controlata de lumina.De fapt, expunerea la lumina suprima productia de melatonina.De aceea e atit de greu sa dormi intr-o camera care nu este intunecata.
Medicina alternativa

Medicina alternativa de asemenea foloseste lumina pentru practica terapiei prin culoare.Cu terapia prin culoare, sunt diferite asocieri , atributii si posibile beneficii pentru fiecare culoare.

O culoare vibreaza la o anumita frecventa .Organele si glandele vibreaza la frecvente specifice si culorile acelea corespund cu acele zone din corpul nostru care au aceeasi frecventa.Cind suntem bolnavi, glandele si organele noastre pot deveni neechilibrate si pot sa nu funtioneze la o frecventa propice. Restabilirea frecventei propice se crede ca inseamna restabilirea sanatatii.

Sanatatea holistica
Pentru cei interesati de sanatatea holistica, un mod eficient de a aplica aceasta terapie prin culoare este sa purtati ochelari colorati pentru terapie.Se crede ca culoarea care patrunde in ochi este dirijata catre hipotalamus, de acolo la glanda pineala , si de acolo la glanda fizofizar care reglularizeaza si guverneaza producerea de hormoni.In timp ce creerul proceseaza informatia,se crede ca provoaca schimbari celulare si hormonale. Cheia este ca frecventa culorii poate fi transmisa zonei din corp care o recunoaste.Frecventa sau vibratia culorii este constanta. Vibratia poate sa ,,toneze’’ in acea zona a corpului.Cu alte cuvinte,acea zona poate fi restabilita la vibratia corespunzatoare si sanatatea poate fi refacuta in timp ce culoarea este folosita.Daca este folosita regular, corpul poate invata sa functioneze corespunzator de la el insusi, la fel ca in cazul terapiei fizice.
Alte metode de a aplica terapia prin culoare este prin purtarea unor haine colorate, sa facem o baie colorata,folosind uleiuri pentru terapia colorata, folosind o lampa colorata in camera sau pictind peretii intr-o anumita culoare.Neurologistii au descoperit ca copiii cu autism pot fi ajutati prin uzul culorii.

Autismul la copii – ajutor prin culoare
Copii autisti si culoarea
Neurologistii in lucrul cu copiii cu autism au descoperit ca pot fi ajutati prin uzul culorilor, in mod special rosu.Rosul poate contracara- prin aprinderea creerului mare si mezencefal.Uzul culorii poate fi in mod special de folos cind copilul are o reactie emotionala la zgomot de exemplu un cine latrind si mimie.

Daca nu sunt miniosi , ci doaremotionali culoarea rosu poate sa ajute.In schimb, daca sunt miniosi, portocaliul sau galbenul pare sa functioneze mai bine.Citeodata neurologii folosesc ochelarii pentru terapie pentru a-i ajuta pe acesti copii.Punerea unei perechi de ochelari de culoare rosu, portocaliu sau galben poate avea ca rezultat un copil mai calm, mai fericit.Ochelarii de soare nu sunt scumpi si simplu de folosit.Si copiii iubesc sa-i poarte.

Sunt indicatori ca uzul unei filtru de culori sau privitul prin ochelari de colorati in special albastru, pot ajuta dislexicii sa citeasca.Simptomele Diskinesiei pot fi usurate prin purtarea unor ochelari de culoare albastru.

About Diana Sandu