Don't Miss

Armarea cu fibre de polipropilena, din ce in ce mai intalnita in Romania

By on ianuarie 21, 2016
fibra propilena

Domeniul constructiilor nu este unul in care noutatile apar in fiecare zi. Atunci cand apar insa, acestea sunt deosebite. Spre exemplu, solutiile de armare au fost o foarte lunga perioada de timp bazate pe otel. In ultima vreme, armarea cu fibre de polipropilena a reusit sa se impuna si sa aduca solutii incredibil de rezistente si de economice de armare.

Forta Ferro este o fibra de polipropilena pentru armare dispersa, al carui principal scop este acela de a inlocui fibra metalica. Inlocuirea se face fara niciun fel de compromis, ba chiar aduce o multime de beneficii, care mai de care mai interesante.

Acest material, polipropilena, este folosit cu succes de ani de zile in Statele Unite al Americii, dar si in alte tari dezvoltate. Desi intrarea sa pe piata din Romania s-a facut ceva mai greu, se pare ca majoritatea constructorilor sunt receptivi si adopta din ce in ce mai des aceasta solutie.

Este si normal, in conditiile in care proprietatile polipropilenei sunt deosebite iar eficienta ei este maxima.

Ce fac fibrele de polipropilena Forta Ferro?

In primul rand, permit o armare dispersa, inlocuind in totalitate armarea clasica cu otel beton. Armarea cu Forta Ferro este chiar mai eficienta decat armarea cu fibra metalica. La armarea aceleiasi cantitati de beton, este necesara de 10 ori mai putina fibra de polipropilena decat fibra metalica.

Acest lucru are un rezultat extrem de benefic, deoarece pentru armarea structurilor unei cladiri vor fi necesari mai putini bani pentru transport si evident, se va face economie serioasa chiar si la achizitia materialului de armare.

Proprietatile fibrelor de polipropilena Forta Ferro sunt deosebite. Acestea reduc contractia plastica atunci cand se intareste betonul si imbunatatesc foarte mult puterea de impact asupra acestuia. De asemenea, creste si rezistenta la oboseala, precum si duritatea.

Ciclurile de inghet-dezghet cresc si ele in numar, diminuandu-se inclusiv riscul de fisuri si de microfisuri.

Avantajele pe care le prezinta armarea cu fibre de polipropilena fora Ferro sunt vizibile si sunt foarte multe. Astfel, acest material asigura o armare dispersa, aderenta la beton este maxima iar aparitia microfisurilor prezinta o probabilitate mult mai mica.
Partea financiara este si ea de luat in seama, deoarece este o solutie mai ieftina, iar usurinta de aplicare este maxima.

Asadar, armarea cu fibre de polipropilena Forta Ferro este o solutie ideala pentru toti cei care doresc o armare de calitate, cu rezistenta maxima in timp.

About Diana Sandu