Don't Miss

Antivirusul gratuit, un avantaj de care nu ne folosim

By on mai 19, 2016
antivirus

In timpul nostru, cand tehnologia se dezvolta incredibil de rapid, intrebarea – sa folosesc un antivirus gratuit sau sa cumpar unul, este tot mai raspandita in randul utilizatorilor.

Dar, stii ca practic orice companie mare, producator cunoscut de antivirusi, are propria versiune a antivirusului gratuit, conceput pentru utilizatori necomerciali. Si in cele mai multe cazuri, versiunea gratuita nu este mai putin functionala decat cea platita. Si chiar un antivirus gratuit detecteaza si elinina virusii la fel de bine ca versiunea platita.

Complicat? Nu, totul e foarte simplu – concurenta intre companiile de antivirusi este foarte mare si pentru a atrage clienti potentiali, aceste companii sunt dispuse sa mearga la astfel de masuri ca crearea unei versiuni gratuite de antivirus. Care este avantajul? Pentru companie este avantajos, deoarece utilizatorul o perioada lunga de timp poate evalua calitatile antivirusului si in caz ca are nevoie de o incredere mai mare in securitatea calculatorului personal, acesta va cumpara o versiune platita.

Pentru utilizator este avantajos prin faptul ca daca nu are fonduri pentru a cumpara o licenta pentru antivirus platit, iar aceste licente expira, adica se vand pentru o perioada de timp si apoi se reinnoiesc dupa dorinta utilizatorului, acesta are posibilitatea de a fi in siguranta pe internet datorita unei versiuni gratuite a antivirusului.

Astfel toti raman in avantaj, utilizatorul poate descarca orice antivirus gratuit, precum si evalua calitatile sale si a alege cel mai bun antivirus din numarul mare de oferte, iar compania de antivirusi are sansa de a mari numarul fanilor a produsului sau, care in viitor, vor fi dispusi sa cumpere o versiune platita a antivirusului.

About Diana Sandu