Don't Miss

Alte trei mituri referitoare la agentii imobiliari

By on iulie 16, 2017
Agent imobiliar

3. – Nu putini sunt cei care considera ca agentul imobiliar este obligat sa-i duca la apartametele sau casele scoase pe piata in chiar momentul in care si-au exprimat intentia de a achizitiona o locuinta. Nimic mai fals. Agentul imobiliar este responsabil pentru integritatea de fond a demersului tranzactional. Nu este suficient sa apelati la o firma de consultanta pentru vi se arata casele sau apartamentele din oferta. Trebuie sa semnati, in prealabil, un contract si, mai mult decat atat, cel care vinde trebuie, dupa ce va fi fost informat de existenta potentialului client, sa-si dea acordul. Abia atunci poate agentul imobiliar purcede la prezentarea efectiva a locuintei vizate.

4. – O alta eroare de judecata “spune” ca agentul imobiliar iti poate vinde ceea ce nu iti doresti. Exista o spaima colective cand vine de vorba de presupusele abilitati de manipulare ale celor din aceasta bransa. Nimic mai fals. Agentul imobiliar poate induce in eroare doar daca i se ofera aceasta oportunitate. Sa nu uitam, insa, ca cei cu intentii “malefice” sunt putini si anacronici. Clientul responsabil si bine informat nu are motive sa puna la indoiala buna-credinta a agentului imobiliar, ceea ce nu inseamna ca precautia nu este esentiala in orice demers tranzactional.

5. – In ton cu cele scrise despre abilitatile de manipulare ale agentului imobiliar, se crede ca acesta are la dispozitie un arsenal inepuizabil de strategii si trucuri de inducere in eroare. Practica actuala, insa, pune accentul pe sinceritatea absoluta. Un agent imobiliar cu reputatie buna are toate sansele sa incheie contracte fara intreruperi, in timp ce unul caruia i s-a dus vestea ca minte si “fraudeaza” risca sa fie eliminat de pe piata.

About Diana Sandu