Don't Miss

Alegerea si instalarea corecta a unui generator de curent

By on decembrie 3, 2015
generator de curent

Aflandu-ne in fata alegerii unui generator de curent, este foarte important sa tinem cont de cateva aspecte care se vor dovedi extrem de importante in utilizarea ulterioara. Un prin element de importanta majora al unui generator de curent este puterea de lucru, alegerea puterii optime realizandu-se in functie de consumatori. Desi am fi tentati sa optam pentru un generator de curent cu o putere de lucru ridicata, specialistii par a ne contrazice si ne sfatuiesc sa achizitionam un generator care sa lucreze la o incarcare de aproximativ 50-70% din puterea maxima.

Daca tot discutam despre puterea de lucru, sunt cateva elemente care conditioneaza functionarea unui generator la capacitate maxima. Ne referim la altitudine si temperatura aerului, doi factori care pot scadea dramatic puterea generatorului si, implicit, randamentul sau. Specialistii ne recomanda sa achizitionam un generator curent electric in functie de acesti parametri, datele indicand o eficienta mult mai scazuta daca utilizarea se face la o altitudine mai mare de 300 de metri. In aceasta situatie insa, magazinele de specialitate dispun de generatoare de curent speciale, realizate special pentru o utilizare in conditii de mediu vitrege, sau pur si simplu putem achizitiona generatoare de curent cu o capacitate mai mare care pot face fata si in aceste situatii limita.

Ce dimensiune trebuie sa aiba un generator de curent?

Dat fiind faptul ca un generator de curent electric va alimenta mai multe tipuri de consumatori, este foarte important sa luam in calcul si situatiile in care vom fi nevoiti sa alimentam motoare electrice de mari dimensiuni. Potrivit datelor tehnice oferite de magazinele de specialitate, un motor in triunghi necesita o putere la pornire de pana la cinci ori mai mare decat cea din timpul utilizarii, astfel ca alegerea unui generator de curent monofazat, de mici dimensiuni, nu pare a fi prea inspirata. Astfel, in momentul in care dorim sa punem in functiune un aparat de aer conditionat sau un congelator, aparate care necesita o putere de pornire destul de ridicata, avem nevoie de un generator de curent mare, care sa nu provoace probleme in utilizarea consumatorilor si nici variatii ale tensiunii.

Date fiind aceste detalii, indicat ar fi sa calculati totalul puterii necesitate de consumatorii vostri si sa cumparati un generator curent care sa poata declansa functionarea lor cat si sa sustina functionarea la parametri optimi.

Cum instalam un generator de curent?

Desi generatoarele de curent ajung in proprietatea cumparatorului alaturi de un manual de instructiuni, se recomanda ca montajul sa fie realizat de un electrician autorizat. Pentru a se instala corespunzator un generator de curent, aveti nevoie atat de cunostinte temeinice in privinta circuitelor electrice cat si de scule profesionale care sa garanteze un montaj de calitate.
Inainte de a fi instalat, generatorul de curent necesita un test amanuntit in privinta functionarii in mai multe conditii precum si o revizie tehnica a circuitelor si a accesoriilor.

About Diana Sandu