Don't Miss

Alegerea paletei de tenis de masa, pentru incepatori

By on aprilie 28, 2016
paleta de tenis de masa

Daca ai descoperit de curand tenisul de masa si esti un incepator plin de entuziasm, convins ca in scurt timp va ajunge la performanta, acest articol este pentru tine. Iti vom oferi cateva sfaturi in alegerea unei palete si vom incerca sa venim in ajutorul tau cu tot felul de informatii utile. In faza de dezvoltare a stilului tau de joc, este crucial sa determini, care este nivelul tau de interes. Vrei sa devii profesionist si esti interesat sa investesti in dezvoltarea ta si in achizitia unor echipamente performante, sau joci ping pong ca amator si vrei sa te distrezi si simultan sa exersezi pentru a ajunge la o forma fizica de invidiat?

Odata ce te-ai hotarat, poti cumpara produse din categoria ta de interes: pentru incepatori, de antrenament, All-Round, sportive sau competitionale. In orice magazin tenis de masa vei gasi un numar mare de palete pentru fiecare stil de joc, cu specificatii distincte, care pot fi confuzante cate o data pentru o persoana fara prea multa experienta.

Spin-ul, viteza, controlul si greutatea

Din pacate nu le poti avea pe toate. Prioritizeaza aceste caracteristici in functie de preferintele tale. La inceput este bine sa le incerci pe toate pentru a vedea ce iti place, care sunt atributele tale fizice si stilul de joc care ti se potriveste. Daca jocul tau nu s-a maturizat suficient pentru a stii raspunde la aceste intrebari, incepe cu o paleta All – Round, si poti alege alta mai tarziu, cand deja incepi sa iti definesti stilul. Paletele All-Round sunt la randul lor de 3 feluri:

All-Round – (minus) sau palete pentru joc usor pasiv, sunt mai usor de controlat si ofera siguranta mare fiecarei lovituri. In general, sunt potrivite pentru persoanele care dau lovituri mai lente sau joaca pasiv-defensiv.

All-Round general sunt niste palete echilibrate, pentru jucatori flexibili care nu au un stil bine stabilit si imbina in egala masura jocul ofensiv cu cel defensiv. Sunt excelente pentru cei care acum sunt in stadiul de initiere.

All-Round+ (plus) sunt palete care ofera un plus de viteza, pentru jucatorii predominant ofensivi, carora le place sa fie tot timpul in atac. Un exemplu de astfel de paleta este Gambler Arylate Carbon 2, o paleta din lemn cu fibre de carbon incorporate, usoara si rapida, care ofera suficient control pentru o consistenta ridicata a loviturilor.

Ia in considerare greutatea fiecarei rachete. Cele mai usoare pot fi manevrate cu usurinta mai mare, dar nu iti vor oferi controlul generat de o masa ceva mai mare. Masa inseamna putere. O regula destul de eficienta in alegerea greutatii ideale este sa identifici care este cea mai grea paleta pe care totusi sa o poti manui confortabil si rapid. In mod ideal, aceasta ar trebui sa iti dea cea mai buna viteza in joc.

Oricare ar fi situatia, incepe prin a lua cateva lectii alaturi de un antrenor care poate sa iti arate diferite palete. Jucand, vei incepe sa simti care este diferenta intre ele. In cazul unora dintre acestea variatiile sunt subtile, dar la altele iti vei da seama din prima. Iar pe masura ce stilul tau se va contura, poti sa iti alegi o paleta mai perfomanta, croita special pentru tine.

About Diana Sandu