Don't Miss

5 sfaturi pentru starea de anxietate

By on septembrie 26, 2019
5 sfaturi pentru starea de anxietate

Anxietatea este ceva cu care avem de-a face cu totii la un moment dat in viata noastra. Interviurile de locuri de munca, examenele si rezultatele testelor medicale in asteptare fac parte din viata si pot provoca diferite grade de stres si anxietate pentru majoritatea oamenilor

Pentru unii, insa, anxietatea nu este declansata doar de un anumit eveniment, precum un uragan sau un alt dezastru natural. In schimb, le poate afecta viata de zi cu zi. Pe langa faptul ca se simte nelinistita sau ingrijorata aproape constant, o persoana cu anxietate poate avea probleme de concentrare sau de somn. In cazuri deosebit de rele, el sau ea pot prezenta ameteli sau palpitatii cardiace.

Tratarea anxietatii poate fi dificila, dar se poate face. Iata cateva sfaturi pentru a face acest lucru fara a apela la utilizarea de medicamente.

1. Vorbeste cu cineva despre temerile si grijile tale. Increderea intr-un prieten de incredere sau o ruda va poate ajuta sa va ameliorati anxietatea, iar el sau ea va poate ajuta chiar sa gasiti o solutie la problema dvs.

2. Exerseaza mai des. Nu numai ca activitatea fizica va va ajuta sa va ganditi la tot ceea ce va provoaca nelinistea, dar, de asemenea, elibereaza endorfine, care sunt propriul medicament fericit al naturii. Acest lucru va va face sa va simtiti mai bine si va va ajuta sa va combateti anxietatea.

3. Faceti o pauza si cateva respiratii profunde. Daca incepeti sa va simtiti  agitat, incercati sa va relaxati. Nu va deranjati anxietatea. Opriti ceea ce faceti, stati inapoi si respirati adanc. Daca este posibil, lasati orice ati lucrat atunci cand ati inceput sa va simtiti nervosi si nu va mai intoarceti pana cand nu va simtiti mai relaxati si gata sa faceti fata.

4. Pastrati un jurnal. Acest lucru va poate ajuta sa identificati cauza anxietatii dvs. daca nu sunteti sigur despre ce este vorba. Jurnalizarea poate fi si un bun mecanism de copiere. Noteaza-ti gandurile si sentimentele pe parcursul zilei. Scrierea poate fi o alternativa la a vorbi cu cineva, daca preferati sa va pastrati emotiile private.

5. Nu incercati sa fiti perfecti. Este usor sa va faceti griji pentru ceea ce cred altii despre voi, fie ca este vorba despre modul in care va desfasurati la locul de munca sau la scoala sau ce alegeti pentru hobby-urile dvs. Ceea ce este important este sa oferiti tot timpul tot ce este mai bun si sa nu lasati neplacerile. Anxietatea este o parte normala a vietii si este important sa retineti ca indiferent de ceea ce faceti, zilele proaste ocazionale sunt inevitabile.

Aceste cinci sfaturi sunt concepute pentru a va ajuta sa faceti fata anxietatii usoare. Cu toate acestea, daca anxietatea dvs. devine coplesitoare, este posibil sa fie nevoie sa solicitati ajutorul unui medic pentru tratament.

About Diana Sandu