Don't Miss

5 practici de Mindfulness pe care trebuie sa le incercati astazi – I

By on ianuarie 30, 2021

Mindfulness este usor de pus in practica. Nici macar nu trebuie sa lasati deoparte un anumit timp pentru a-l realiza – pur si simplu alunecati-l in rutina zilnica.

Cand esti atent, nu te gandesti la provocarile viitoare sau nu treci peste preocuparile legate de trecut. In schimb, participati la momentul prezent. Mintea ta se bucura de o pauza de presiune, iar stresul acumulat dispare in timp ce te relaxezi. Dupa aceea, va bucurati de o bunastare mentala imbunatatita si de o minte revigorata.

Iata cinci moduri de a fi atenti la tine si la actiunile tale pentru a-ti spori sanatatea mintala.

Concentrati-va
Uneori, stresul se acumuleaza pe masura ce spalati vasele, scoateti cainele sau calatoriti la serviciu. Acordati atentie grijilor in timp ce efectuati treburi cotidiene. Concentrati-va insa asupra sarcinii la indemana, iar anxietatea dvs. se va opri.
Simtiti apa cu sapun pe piele in timp ce curatati farfuriile dupa masa sau concentrati-va asupra imprejurimilor in timp ce plimbati cainele. Observa briza de pe fata ta. Uita-te la natura. Imbunatateste-ti atentia asupra detaliilor si sanatatea ta mentala se va imbunatati.

Mers pe jos
Oamenii sunt rar 100% constienti de actiunile lor fizice. Ei recunosc cand este dureros sa te misti daca sufera o vatamare, dar acorda putina atentie momentelor in care este usor sa mergi.

Mersul este placut daca va concentrati asupra actiunilor fizice. Simtiti-va membrele miscandu-va. Observati cum este sa plasati un picior in fata celuilalt, sa va inclinati greutatea inainte si sa va odihniti pe tocuri.

About Diana Sandu